Underläge understatement

Svenska Basketbollförbundet går inför lördagens VM-kvalmatch – där herrlandslaget ställs mot Bosnien-Hercegovina på bortaplan – ut med ett pressmeddelande med rubriken ”Sverige slår ur underläge”.

Det måste betraktas som ett rejält understatement.

Svensk bortaseger vore inget annat än en ”Zensation i Zenica”.

Nåja, alla matcher ska spelas och konstigare saker har hänt, men sett till hur kvalgruppen utvecklats med idel hemmasegsegrar och svag svensk returtagning måste förväntningarna ligga lägre än lågt på lördag.

Någonstans är det i alla fall reko att förbundskaptenen säger som det är:

– Returtagningen är självklart en nyckel till seger, vi behöver inte hymla om saken, vi har varit riktigt dåliga i returtagningen i alla matcher hittills, säger Vedran Bosnic.

- Jag tycker att Bosnien är det bästa laget i gruppen, de har spelat tre matcher på hög nivå och har otroligt farliga på hemmaplan. Det kommer förmodligen vara fullsatt och det blir en utmaning för oss att behålla fokus samtidigt som vi höjer oss från den senaste matchen.

Matchen på lördag kväll klockan 20:00 livesänds och ska gå att hitta här

Tidigare resultat (idel hemmasegrar) i förkvalet till VM, Europa grupp A:
Sverige-Bosnien 81-73
Armenien-Sverige 82-69
Armenien-Slovakien 85-71
Bosnien-Slovakien 84-71
Slovakien-Sverige 68-59
Bosnien-Armenien 98-85

Efter Bosnien borta avslutar Sverige gruppspelet med två hemmamatcher i Uppsala, mot Armenien (16 augusti) och Slovakien (19 augusti).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>