Umeå-förvärv med nytt pass

Umeå BSKT har gjort klart med en EU-spelare. Det handlar om en amerikan som fått nytt pass och nu räknas även som italienare.

Nick Schlitzer (24 år) ska mäta 198 centimeter och kan spela som i första hand shooting guard, men även forward. Han presenteras som en ”storskytt” som på college fanns fyra år på Philadelphia University där han sista året sköt 37,4% från trepoängsland och snittade 17,5 poäng per match.

I början av proffskarriären har han 2015/2016 spelat med Surrey Scorchers i brittiska BBL där han på 28 matcher snittade 11,2 poäng (29,8% på treorna). Förra säsongen hade han inget lag på hösten och kom efter nyår till Olimpi Tblisi i georgiska ligan. Där blev speltiden på 20 matcher i snitt 18 minuter och det gav ett poängsnitt på 8,2. På trepoängsförsök blev det där 37,5% (30 av 80). I statistiken noteras även 3,5 returer och 1 assists per match.

– Med Nick kommer vi att kunna sprida golvet för André och våra kreativa guards bättre än förra året, då han konstant är ett hot utanför trepoängslinjen.  Nick har ett rykte av sig att vara en riktig hall-råtta, han påminner mig väldigt mycket om Tim Whitworth som spelade här i Sverige för några år seda, säger Umeå BSKTs head coach Jesper Gustavsson.

– Sent i januari kom jag till Olimpi och det var en annorlunda situation för mig. Jag ser fram emot att få komma in i försäsongsträningen med Umeå och lära känna killarna. Jag hoppas att jag kan hjälpa laget på många sätt, men först och främst är jag en lagspelare med hög arbetsmoral. Jag ger allt vid varje byte och på träning, säger Nick Schlitzer i ett pressmeddelande.

Här Youtube-klipp från Georgien:

 

 

 

 

2 kommentarer

    • Peter Hegethorn (inläggsförfattare)

      Oops. 198 centimer kanske är närmare. Jag slant på tangenterna. Korrigerat nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.