Umeås BSKT med variation

Under två veckors speluppehåll utan ligamatcher har Umeå BSKT tagit lite nya grepp för att hålla igång.

– Det har varit ett matchuppehåll på 14 dagar och då har vi passat på att köra ganska mycket fysträning med gym och löpning. Killarna är redan i bra form men det är bra för kropparna att trycka på och samtidigt har folks huvuden fått vila lite från att tänka matchbasket. Vi har varierat och kört lite internmatcher i volleyboll och fotboll, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Några som visat sig vara stjärnor i volleyboll eller fotboll?

– Nja. Vi har delat upp och kört lag med importer mot svenskar, i fotboll stod jag målvakt och släppte in sista målet i sudden, så det var väl sådär…

I omstarten spelar Umeå borta mot Uppsala.
Ett Uppsala som i dag meddelat  – som väntat – att landslagsmannen Viktor Gaddefors kommer att spela i kväll mot Umeå.

Matchguide SBL

Uppsala–Umeå BSKT
Plats: SEB USIF Arena
Tid: Kl 19.04 fredag.

Tränarsnack
– Vi känner oss okej inför bortmatch mot Uppsala och vill göra en bättre insats än när vi tidigare mötte dem hemma (förlust 69–82), den gången kunde vi inte träffa havet från en båt och vi har sedan dess blivit bättre som lag.
– Vi får väl se vad Uppsala har för lag. På vår sida är det samma gäng, det är stor skillnad mot föregående år, nu har vi kunnat spela samma lag i alla matcher och har ett lag med gubbar på sina rätta positioner från ett till fem.

No­te­ra att…
… Umeå och Uppsala slåss om sjätte slutspelsplatsen i ligatabellen.
… Viktor Gaddefors söker nytt proffskontrakt ute i Europa och har haft korttidskontrakt med Uppsala som tog slut i samband med landslagets VM-kval. Men han är i alla fall fortsatt kvar i Uppsalas lag i mötet med Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.