Mästarna värvar tvåmetersdam

Mästarlaget i svensk basket på damsidan har gjort klart med ett nyförvärv som ska ersätta knäskadade amerikanskan Katie Frerking.

Luleå Basket har under helgen skrivit kontrakt med den WNBA-meriterade amerikanskan Jennifer Hamson. Jennifer, 201 cm lång och 26 år gammal, kommer senast från den australiensiska ligan WNBL där hon spelat med Sydney Uni Flames. Där snittade hon 12,7 poäng, 9,7 returer och 2,5 blockade skott.

Dessförinnan har hon spelat med Indiana Fever (WNBA), ryska Enisey Krasnoyarski Kraj (PBL) och Los Angeles Sparks (WNBA).

Centern har i Womens NBA år 2015 gjort 25 matcher med korta inhopp för Los Angeles med snitt på 6 minuter, 1,6 poäng och 1,5 returer. Förra året 2017 blev det 12 matcher med Indiana och inhopp på i snitt 7 minuter med 2,2 poäng och 2,1 returer per match.

– Vi är väldigt glada över att få Jennifer Hamson till vårt lag. Vi hade väldigt höga krav i vårt sökande efter en ersättare till Katie Frerking. Vi ville ha längd, rutin, spelintelligens och att spelaren har varit igång och spelat och tränat nyligen. Jennifer uppnår alla våra krav och med sina 201 cm och sitt spel i den australiensiska toppligan WNBL kommer Jennifer bli ett jättebra tillskott i Luleå Basket, säger head coach David Visscher i ett pressmeddelande.

– Det känns bra att vi har fått allt klart och det ska bli spännande att se vad Jennifer kan åstadkomma i den svenska ligan och i EEWBL, säger klubbdirektör Christer Sehlin.

Här finns några klipp från WNBA 2017:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.