Hallbrist – elitlag läggs ned

KFUM Central Basket  lägger ner sina elitlag – orsaken är brist på idrottshaller och problem med att få halltider. Klubben har senaste åren spelat divisision 1 i gymnastiksal (icke godkänd matcharena) men nu är det slut med det.

I ett pressmeddelande skriver klubben att KFUM Central Baskets styrelse fattat ”det nödvändiga, men oerhört dystra, beslutet att kommande säsong lägga ner sina dam- och herrlag i division 1″.
”Den dag tillgången på träningstider ökar och det finns en plats att spela matcher på i Stockholms innerstad står vi redo att åter starta elitverksamhet.”

– Vi får inte de timmar i träningshall som vi är berättigade till av idrottsförvaltningen, och skälet är bristen på idrottshallar. Vi kan helt enkelt inte hålla den nivå som behövs för spel i division 1 och samtidigt utveckla våra yngre lag med det stora antal spelare och lag vi idag har inom KFUM Central Basket, säger klubbens ordförande, Svante Bengtsson.

– Vi förhåller oss till den verklighet vi lever och verkar i och satsar nu istället på att bygga en av Sveriges bästa juniorverksamheter. Den åldersgruppen blir våra nya representationslag, säger Victor Sundqvist, sportchef i KFUM Central Basket.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>