Stjärnan dömd till fängelse

Udominate Baskets stjärna Tiffany Brown döms till fängelse för grovt rattfylleri.

Umeå tingsrätt dömde på torsdagen Udominate Baskets stjärnspelare till två månaders fängelse.

Försvaret menade i sin plädering att det att det fanns särskilda omständigheter och borde gå att välja ett straff med villkorlig dom plus samhällstjänst.

Rättens ordförande var tydlig när domen meddelades: ”Tingsrätten ser inga förmildrande omständigheter”.

Mer läsning: Stjärnan dömd till fängelse

Domen i tingsrätten kan överklagas inom tre veckor.

Försvarsadvokat Tomas Nyman kommenterar fängelsedomen så här:

– Det är en erkänd gärning. Vi får ta ställning till vad vi tycker om påföljden.

x x x x x

Bloggen var på plats under rättegången där det var tydligt att argument och intyg om Udominate Baskets uppföljande arbete med sin anställda spelare inte påverkade tingsrättens bedömning.

Fängelse är normalpåföljden för grovt rattfylleri. 

Alkohol i utandningsluft mäts i milligram alkohol per liter utandningsluft (mg/l) och efter två olika prov, med avdrag för felmarginal, så visade det sig att Brown hade 0,71 mg/liter. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 0,5 mg/liter. I Sverige används även blodprov, om sådant används så uttrycks alkoholhalten i promille i blodet. 0,71 mg/liter motsvarar 1,42 promille.

Vad händer nu? Domen kommer att skriftligt skickas till parterna och kan överklagas inom tre veckor. Tiffany Browns försvaradvokat uppgav direkt efter rättegången att de skulle ta ställning till frågan.

Efter tingsrättsförhandlingen är Bloggens bedömning att det lär bli svårt att få tillstånd någpn ändring i högre instans. Men det återstår att se.

När en dom vunnit laga kraft så kommer frågan om när ett fängelsestraff i så fall ska avtjänas. Den vanliga gången är att ett fängelsestraff ska avtjänas så snart det är praktiskt möjligt,  framför allt sett till beläggning på anstalter.

Udominate Basket säsong pågår sannolikt fram till slutet av april, förutsatt att laget når SM-final. I dagsläget blir det bara ren och skär spekulation om Tiffany brown kan fullfölja säsongen.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.