Kvällens ligaspel + EEWBL

Fyra matcher i basketligan dam i kväll onsdag.

Huvudintresset riktades mot toppmötet Alvik-Luleå, en match som slutade 86-106.

Övriga slutresultat: Eos-Visby 67-56, Telge-Uppsala 87-81.
Från AIK-Norrköping inga livestats. AIK ledde 42-27 i paus. På twitter skriver Dolphins ”enligt de uppgifter vi fått fram blev det förlust i Solnahallen mot AIK”
Slut: AIK–Norrköping 82-57

Noteringar:
Luleå
gjorde en rejält bra match borta mot Alvik. Mästarlaget visade klass direkt i matchupptakten och Alvik kom ännu en gång ut blekt mot detta motstånd. Anna Barthold ledde Luleå med 27 poäng. Jennifer Hamson 17 poäng + 13 returer. För Alvik Martina Stålvant bäst med 17 poäng (4 av 7 på treor) plus 10 assists.

Telge ställde över Taylor Mingo för andra matchen i rad efter att hon fått en smäll på knät i matchen mot Mark den 18 februari.  Ulrica Holmqvist är tillbaka i ligan på allvar och spelade i kväll 26 minuter. Chelsea Poppens spelade bara 12 minuter mot Uppsala.

Matchvinnare för Eos blev Olivia Lindgren som svarade för 20 poäng med strålande skytte fårn trepoängsland, eller vad sägs om 6 av 9! Gästande Visby sköt för illa för att ha chans.

Enligt AIK:s facebooksida var Janel McCarville främst vid segern mot Dolphins med 24 gjorda poäng.

x x x x

Alvik-Luleå blev egentliigen inte mycket till match. I första perioden var det bara ett lag på tårna.
Lite siffror efter en period:
Poäng Alvik-Luleå 15-29.
Returer Alvik-Luleå 6-18.
Assists Alvik-Luleå 4-11.
Fouls Alvik-Luleå 7-1.

Andra perioden: Klar bättring av hemmalaget som vinner Q2 med 25-23.
Ställningen i halvtid Alvik-Luleå 40-52. Siffrorna i Q3 22-29.
I sista perioden spelades inte mycket försvar, lagen bytte poäng. Q4 24-25.
Slut: Alvik-Luleå 86-106

Övriga matcher i halvtid är Eos-Visby 32-28Telge-Uppsala 42-41, AIK-Norrköping 42-27 (inga livestats från Solnahallen, halvtidsresultatet utlagt på Dolphins twitter).

Slutresultat: Eos-Visby 67-56, Telge-Uppsala 87-81, AIK-Norrköping ??-??

Bloggen kommer att uppdatera med matchfakta basketligan dam senare. Dock med reservation för AIK-matchen.

Under kvällens avgjordes även de sista kvartsfinalerna i EEWBL.

Slutresultat:
Good Angels Kosice, Slovakien-Piestanske Cajky, Slovakien 69-46.
Good Angels klart för semifinal.
TTT Riga, Lettland-Liepajas Papirs, Lettland 92-53.
TTT Riga klart för semifinal

Sedan tidigare är Umeå Udominate Sveriges representant i final 4. Även Dynamo Moskva från Ryssland är med bland de fyra lag som gör upp i Eastern European Womens Basketball League.