Basketklubb i miljonsvindel

En miljonsvindel har uppdagats i Jokkmokk. Bland annat drabbas basketklubben hårt.

Jokkmokk Basket blev av med 246 000 kronor – och tvingas nu lägga ned all verksamhet får våren.
– Vi har inga pengar kvar så vi har lagt ned verksamheten tills vidare. Det är rent utsagt förjävligt, det fattar ju alla, säger Lars Mikkelsson, sekreterare i klubben till Norrbottens Media.

Jokkmokk Basket har bland annat två pojklag i seriespel i Norrbottens-serierna.  Enligt spelprogrammet finns någon ospelad match för Jokkmokk. Klubben hoppas slippa eventuella böter för att de drar sig ur säsongens sista del.
– Nja, vi hoppas att de inte verkställer det. Speciellt när vi inte har några pengar. Det här är ju en extraordinär situation, säger Mikkelsson

Totalt är det sju klubbar i Föreningsalliansen i Jokkmokk som drabbats. Det ska röra sig om totalt 1,7 miljoner kronor som försvunnit från idrottsföreningarna konton. En anställd är polisanmäld för förskingring.

Drabbade klubbar: Jokkmokk Ridklubb, Jokkmokk Hockeyförening, Jokkmokk Basket, Jokkmokks Motorsällskap, Jokkmokks Styrkelyftsklubb, Porjus Golfklubb, Polcirkelgymnasterna.

På olika sätt ska klubbarna försöka hantera situationen. Dialog finns med bland annat Jokkmokks kommun. Kommunalrådet Robert Bernhardsson (S) har kallat till ett krismöte under torsdagen.

– Efter det mötet vet vi mer om vad som behöver göras. En del föreningar är i större kris än andra, de kan ha löpande kostnader som de behöver hjälp med akut, säger kommunalrådet till Norrbottens Media.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.