Johan Löf

Tung Udominate-skada

Precis innan SM-finalerna mot Luleå Basket har Udominate Baskets Isabelle Edholm åkt på en tung skada.

Olyckan var framme på träning och det slutade med ett brutet ben innanför lillfingret på vänster hand. Nu väntar veckor i gips så säsongen är definitivt över.

- Djävla dålig tajming, först gjorde jag illa ryggen innan semifinalerna och nu det här. Det var tydligen inte meningen att jag skulle spela någon final i år. Men jag kommer tillbaka ännu starkare nästa år, säger Isabelle Edholm, som fått en tid för operation på torsdag.

Isabelle Edholm kom inför den här säsongen till Umeå från Östersund. Tidigare i karriären har hon även spelat i ligan med Sundsvall, Solna och Fryshuset. Den snart 25-åriga forwarden har KFUM Sundsvall som moderklubb.

Den här säsongen har hon med Udominate i svenska ligan snittat drygt 14 minuters speltid och tre poäng, två returer och en assist per match. På sex matcher i EuroCup blev det i snitt nio minuter och avrundat tre poäng, en retur och en assist. I EEWBL visar statsen på elva matcher med elva minuter, två poäng, knappt en retur och 0,5 assists i snitt.

Bilden: Isabelle Edholms hopp om att spela SM-final skjuts upp till nästa år. En handskada stoppar henne från mer spel den här säsongen – där SM-finalen mot Luleå inleds nu på onsdag.
Foto: Johan Löf.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>