Laddade med amerikansk fotboll

Då har en ny jänkare gjort sin första testträning med Umeå BSKT. Man kan lugnt säga att Jerrah Young laddade på en något ovanligt sätt. På lördagen spelade han match i amerikansk fotboll (!) i Vasa och på söndagen tog han färjan över till Umeå för tryout i basketboll. Vem vet, kanske en tuffing i försvar som BSKT kan behöva.

Lagträningen på sena eftermiddagen var väl överlag sisådär, ganska många trötta ben med följd att en hel del skott blev lite för korta för att kunna trilla ned i korgen.

Coach Jesper Gustavsson var tillbaka och hade överlevt sin svensexa, han säger så här om Jerrah Young.

– Han ser ut att vara i form, men kanske inte i fullt basketflås, det är ett annat sätt att springa än i amerikansk fotboll och nu är det ett tag sedan han spelade basketmatch. Men jag gillar honom starkt.

Söndagspassets testspelare i övrigt?

– Fransmannen (guarden Davy Baltus)  såg bättre ut i dag, nu tänkte han inte så mycket utan gick mer på instinkt. Sedan hänger de svenska grabbarna med väldigt bra, Tommy (Nordin) gjorde riktigt bra ifrån sig, säger Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT fortsätter sina tryout-träningar med dubbla pass under måndagen.

Bilden: Jerrah Young i Umeå-tröjan. 33-åringen på 203 centimeter har genom åren spelat basket på fyra olika kontinenter, Europa, Sydamerika, Nordamerika och Australien. Senast spelade han i finska andraligan.
Foto: Peter Hegethorn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.