Hedrar bortgångne coachen

Fyra matcher i herrarnas liga i afton. Det är lite svårt att uppbåda någon särskild entusiasm efter beskedet att Jämtlands andrecoach Zeljko Brlek hastigt gått bort i söndags.

Jämtland Basket hade kunnat skjuta upp sin match hemma mot Norrköping – men efter en omröstning bland spelarna blev beslutet enhälligt att lira.

– Om en spelare hade avstått hade vi inte spelat alls. Det var laget som bestämde sig för att spela efter en anonym omröstning. Alternativet var att spela i Luleå i första matchen men vi behöver det här stödet och den här hjälpen. Vi vill vara hemma när det här sker. Nu får vi hedra Zeljko i hans anda inför 2 000 människor som vi känner och som bryr sig om oss, säger head coach Torbjörn Gehrke till TT.

– Alla spelarna kom fram till att det här inte kommer att bli mindre jobbigt. Den första matchen som vi ska spela kommer ju att komma. Vissa människor kanske skulle rynka på näsan för att man börjar spela så tätt inpå. Men det här handlar om oss och det är vi i laget som mår sämst och vad ska vi göra för att klara av det här.

Samtliga ligamatcher denna veckan inleds med en tyst minut för att hedra den bortgångs coachen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.