Stjärnan spelklar

Eric Gilchrese landade i Umeå på torsdagen och gjorde på kvällen sin första träning med BSKT-laget – sedan succésäsongen 2017/2018.

När det gäller hans licens så är allt klappat och klart. Gilchrese är grönmarkerad som spelklar på förbundets lista och därmed tillgänglig inför fredagens ligaomgång där Umeå BSKT ska norrut för bortamöte med BC Luleå.

Bloggen kikade på torsdagens kvällsträning och Gilchrese såg exakt ut som han gjorde i våras. Uppenbart har han skött sin träning – sedan behövs det säkert lite mera tid att komma upp i fullt matchflås och några träningar ihop med laget innan allt sitter där.

Hur coach Jesper Gustavsson väljer att matcha återstår att se. Men beskedet efter träningen är solklart. Den rutinerade guarden går in i hetluften direkt:
- Gilchrese ska vara med i Luleå!

Såg ut som en bra träning i kväll, känslan i ditt lag inför Luleå?
- Mycket bra träning, killarna kommer laddade och känner att vi rör oss framåt i utvecklingen. Samtidigt som Gilchrese energi såklart påverkar.

BC för dagen, hur bedömer du det gänget?
- Vi vet ingenting om Luleå, de spelade med ett väldigt litet lag mot Uppsala med Corban och Kobylak som fyra. Även konstiga line ups med deras yngre killar på flera minuter. Vi har haft mycket fokus på oss själva inför matchen, på att göra rätt saker och hålla hög intensitet!

Matchguide
BC Luleå–Umeå BSKT
Plats: Luleå Energi Arena.
Tid: Kl 19.04 fredag.

No­te­ra att…
… Topplaget BC Luleå har de senaste säsongerna tagit ett SM-guld och ett SM-silver. Just nu tabellfyra – men är med 16 segrar bara två poäng från serieledning.
… Umeå BSKT är nere på kvalplats som nionde lag i tabellen med fem segrar så här långt under en kämpig säsong med skador och spelarbyten.
… Tidigare möten den här säsongen;
Luleå–Umeå 89–82, Umeå–Luleå 78–100.
… Luleås poängkung och trepoängsskytt Corban Collins snittar 21 poäng. Umeås DeAndre Mathieu gör 15 poäng per match.
… Umeås lagkapten Egal Saleman har känningar i en hälsena.
… Robert Gilchrist och Tim Kearney missade förra matchen då Luleå vann borta mot Uppsala. Inför norrderbyt rapporteras om att Luleå ser ut att kunna mönstra fullt manskap.

Citatet:
”Den (känslan) är riktigt bra nu efter förra matchen. Vi har bra stämning i laget och är riktigt hypade för den matchen”
BC Luleå-centern Brice Massamba till sin klubbs hemsida inför derbyt mot Umeå.

Livesändning:
Norrderbyt BC Luleå-Umeå BSKT direktsänds på vk.se/sport. Fritt för alla prenumeranter. Sändningen går att hitta här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>