Går bra för nummer 99

Umeå BSKT jobbar hårt för att försöka rädda upp slutspelsmålet under en säsong som länge varit vinglig värre. En del i att det gått bättre på slutet är återvändare som Alexandros Varytimiadis och Eric Gilchrese. Nu har även Alexander Holmström Forster anslutit och gett någon sorts kvitto på att spelare gillar Umeå och gärna kommer tillbaka.

En spelare som inte lär komma tillbaka – i alla fall inte den här säsongen – är förra säsongens ”Årets Guard” i svenska ligan. Alltså Arik Smith. Det går fortsatt bra för Arik som spelar med tröja nummer 99 i Inter Bratislava som toppar ligan i Slovakien.  I senaste omgången levererade han 17 poäng på 27 minuter med fina träffprocenten 7 av 10 från golvet med 4 av 5 på tvåor och 3 av 5 på trepoängarna.

Hemvändare har även Omar Krayem varit, det blev i höstas tio matcher i Umeå. Efter nyår är det Apollon Limasol på Cypern som gäller för Omar. Lite oklart hur laget coachas, då speltiden för trollgubben, nu med nummer 21, varierat rejält de tre första matcherna. 16 minuter/40 minuter/16 minuter.  Omar har snittat 12 poäng + 5 assists. I skyttet 62% på tvåor och 46% på treorna.

Yannick Anzuluni? Han håller numera till i tyska andraligan med Rostock Seawolves, bra lag på tredje plats i ProA.
”Yanne” snittar 30 minuter med 13 poäng + 5 returer per match.

Nästa säsong ser det ut som att Germain Jordan kommer tillbaka till Umeå – men då i Djurgårdens färger.
Djurgården Basket som aspirerar på en plats i ligan 2019/2020 har ännu ett fläckfritt facit i Superettan med 15 raka segrar och Germain snittar 26,4 poäng + 12,1 returer per match.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.