Mästerlagets funderingar

Förlusten mot (ett mycket bra) Norrköping tycks ha skakat om mästarlaget Luleå Basket mer än man skulle kunna tro.

Att laget ställde in skorna på hemmaplan chockade.

Luleå Basket har förlorat matcher förr – men under exempelvis förra säsongen med totalt tre torskar så skedde det bara på bortaplan, två gånger i Umeå och en gång i Kinnahallen mot Mark (!).

2016/2017 faktiskt hela sex förluster för Luleå – som ändå tog guldet innan säsongen var över (det var året då Umeå fick lära sig att 27 raka segrar i grundserien inte gav ett skvatt mer än SM-silver). Den säsongen föll Luleå borta mot Norrköping, Visby, Umeå (två gånger), samt i grundserien två gånger hemma mot Umeå.

Nuläget: Fotskadan på USA-guarden Michaela Houser har tydligen status frågetecken, vilket skapat fler funderingar än de kring den bleka insatsen mot Norrköping.

”Med tanke på att vi inte vet Michaelas status vore det tjänstefel att inte börja titta över olika alternativ. Sedan får vi se vad det leder till. Ska vi ta in en ny amerikan eller en EU-spelare? Handlar det om en korttidslösning eller resten av säsongen?. Vi har inte bestämt något och till sist handlar det också om ekonomi”, säger Luleås klubbdirektör Christer Sehlin till NSD-bloggen.

Det uttalandet är en snygg klassisk helgardering.

Säsongens första toppmöte Umeå-Luleå spelas alltså i morgon kväll torsdag i Umeå Energi Arena.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.