Damligan: Kvartsfinal-tipset

Bloggen bjuder på ett första tips gällande SM-slutspelet.

SM-kvartsfinaler:
Inleds söndag 24 mars
A3 Basket Umeå-Wetterbygden. (16:00)
Luleå Basket-Högsbo Basket (18:00)
Alvik Basket-IK Eos (16:00)
Norrköping Dolphins-Telge Basket (16:30)

Vidare till semifinal går:
Umeå – det blir två raka matcher i kvarten. Wetterbygdens stora stjärna Lollo Halvarsson gör säkert 20 poäng + 12 returer. Stephanie Gardner och Cajsa Uhrström är bra spelare. Sparks var bra i 38 minuter i sista grundseriematchen borta mot Alvik. – men A3-bredden blir för tuff för nykomlingsgänget från Huskvarna. I grundserien vann Umeå med 84-70 och 93-58.  Så stora siffror blir det inte i kvarten, men säkra Umeå-segrar.

Luleå – efter viss dramatik tar Luleå det med 2-1 i matcher. Högsbo coachas av en viss Robin Sandberg som förra året med Mark Basket lyckades ta en kvartsfinalmatch mot Luleå (än i dag begriper ingen hur det gick till). Högsbo har spets med Tiasha Gray, Alexis Hyder, och Hanna Johansson. I grundserien vann Luleå med 91-68 (i höstas då Allis Nyström var med) respektive 84-81. Regerande mästarlaget har inte så imponerande spelare på alla positioner, men Reed levererar och Visschers lag samlar ihop sig och går vidare.

Alvik – vilade Janel McCarville i sista grundseriematchen. Har ett lag med namn som Martina Stålvant, Paula Juhlin, Elin Ljunggren och inte minst stjärnskottet Tova Sabel – som ska slå Eos alla dagar i veckan. Grundseriens 81-50 och 70.53 talar sitt tydliga språk hur illa Alvik passar för Lunda-laget.  Tvåa raka för Alvik till semifinal.

Telge – den mest svårtippade kvartsfinalen, i grundserien vann lagen varsin match – på bortaplan. 69-68 till Dolphins i Täljehallen och i sista grundomgången 60-54 till Telge i Norrköping. Hemmaplansfördel är nog ingen större faktor, tipset blir 2-1 till Telge. Grejen är dels att Telge har Klara Lundquist och dels att Telges formkurva är uppåt med fyra segrar på fem senaste (enda förlusten mot Luleå). Norrköping å sin sida har verkligen svajat på slutet med endast en seger på fem senaste, i det stora förluster mot lag som Visby och Mark.

Om detta tips skulle slå in då har vi följande SM-semifinaler:
A3 Basket Umeå – Telge Basket
Luleå Basket – Alvik Basket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.