Umeås nya lagbygge

Efter triumfen med första SM-guldet gick A3 Basket Umeå in i en period av summering och utvärdering. Det handlar givetvis om allt från att jobba vidare för att få en stabil och hållbar ekonomi – till att bygga ett delvis nytt lag för nästa säsong.

Coachen Janne Enjebo tänker sig en rejäl stomme från guldlaget, det handlar då i första rummet om svenska spelare och en bakplan där spelare som Hollie Mershon och Tiffany Brown finns i en diskussion om fortsättning.

Klart är att tyska centern/powerforwarden Ama Degbeon lämnar svenska ligan, franska Alyssa Lawrence ska ta lite tid på sig att kolla om eventuella öppningar i bland annat Frankrike. Abigail Asoro Glomazic ser sig om efter möjligheter där hon och maken Gordan Glomazic tillsammans kan ägna sig åt basketsporten. Det finns svenska klubbar som visat intresse, enligt uppgift Södertälje och Luleå, även andra länder kan vara alternativ om Bloggen fattat saken rätt.

Det kan noteras att Umeå har ett generellt problem då staden ännu saknar division 1-lag. Både på dam- och herrsidan är glappet stort då alternativen är ligan eller division 2.

.A3 Basket har ännu inga spelare under kontrakt. Janne Enjebo säger så här om läget med truppbygget:
– Just nu så saknar jag faktiskt insidespelare. Först och främst går vi in och tittar på vilka som ska spela nära korgen och ta returer och vara ett hot inifrån. Vi hade ganska många spelare och förhoppningsvis blir det kvar många spelare som är guard och om man tänker position ett till tre, guard, shooting guard och forward. Där har vi ju fler spelare att välja mellan, men det är svårt att hitta insidespelare som är duktiga. Så där koncentrerar vi oss just nu.

Mer läsning: Stor intervju om nya lagbygget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>