Svaret till guldklubben: ”Nej tack”

A3 Basket Umeå har klart med head coach Janne Enjebo, med fystränaren Anneli Johansson och en speltrupp på elva spelare. Men guldklubben står  i dagsläget utan assisterande coach inför 2019/2020.

- Han har bollen, men har tackat nej, säger klubbdirektör Lotta Enjebo.

- Jag har sagt nej, det har jag gjort, säger Micke Blomqvist.

Micke Blomqvist, som i omgångar haft olika roller som tränare för Umeås ligadamer, 2014/2015 tog han som headcoach laget vidare till åttondelsfinal i EuroCup och senaste säsongen fanns han som assisterande vid sidan av Janne Enjebo när laget tog det efterlängtade SM-guldet.

Knäckfrågan är givetvis ekonomi. A3 Basket har lyckats betala av alla gamla skatteskulder och klubben jobbar nu efter en stramare budget än tidigare år.

- Det är inga hard feelings, men jag måste också värdera tiden och samtidigt är det så att jag sätter familjen främst, vi får se vad som händer, säger Micke Blomqvist, som rotat sig i Umeå och bland annat nyligen tackat nej till ett erbjudande från en annan svensk klubb.

- Vi håller dörren öppen, men har börjat titta efter andra alternativ, säger Lotta Enjebo om posten som assisterande coach.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>