Silly: Valde Borås före Umeå

Umeå BSKT försökte värva toppguarden som senast spelade i Norrköping – men valet för Andreas Person blev Borås.

- Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka, för jag har alltid trivts väldigt bra i Borås. Min tjej är från Borås och vi har precis fått barn, så det passar oss såklart jättebra att jag skriver på för Borås Basket, säger Andreas Person till klubbens hemsida.

28-åringen kommer därmed att göra karriärens tredje sejour i Borås.

- Vi ville ha en spelare vi kände till väl. Andreas Person passar perfekt in i vår spelstil med snabba fötter, bra attack och bra skott. Han är dessutom taktiskt smart i defense och gör i stort sett aldrig misstag i försvar, säger headcoach Henrik Svensson.

Borås har nu tio klara spelare för 2019/2020: Marcus Tyus (USA), DeAndre Davis (USA),  Zac Cuthbertson (USA), Elvar Fridriksson (Island), Andreas Person, Simon Gunnarsson, William Gutenius, Filip Hellgren, Fredrik Andersson och Ludvig Johansson.

Uppdatering: Det är även klart att Borås Basket, i våras SM-tvåa, ska spela i Fiba Europe Cup. Lottning om två veckor.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>