Austin Burgett vatten

Klart: Ny jänkare in

Efter provträningarna blev kontraktet klart. Amerikanske forwarden Austin Burgett, 26 år och 206 centimeter, ska spela resten av säsongen med BC Luleå.

Jänkaren kommer från en situation i belgiska Liége där klubben, på grund av organsatoriska problem, inte längre får använda importspelare.

- Det känns kul att få Austin till oss. Vi tror att han kommer hjälpa oss både offensivt och defensivt. Han har uppvisat en spelskicklighet och smartness där ute på golvet och ett starkt trepoängsskytte. Med sin längd och atletism kommer han också att hjälpa oss i returtagningen, BC Luleås coach Peter Öqvist.

- På grund av att vi hade olyckliga omständigheter med skador på LaRon Smith så var vi tvungna att agera. Det känns det bra att vi nu har hittat en ersättare. Det är en smart spelare med bra längd som kommer att passa bra in i gruppen”, säger BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Bilden: BC Luleå nye jänkare Austin Burgett.
Foto: BC Luleå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>