Ny förlust för BSKT

Okej, ligakväll med Köping Stars-Umeå BSKT.

Det slutar med hemmaseger för ligatvåan Köping – som avgjorde definitivt i sista perioden mot liganian Umeå.
Slut: Köping-Umeå 92-75.

– Köping är ruggigt tuffa och vinner på det. De kämpar ned oss, konstaterar Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

Mer läsning: Tufft, för tufft, för Umeå

Noteras: En spelare i Umeå-laget har plus i plus/minus-statistiken – det är Cole Welle. Han är +3 på sina 26 minuter.

Köping–Umeå 92–75 (26–21, 24–25, 19–16, 23–13)
Köping: Gary Blackston 18, Niklas Larsson 16, Jeremy Combs 14, CJ Jackson 13, Shane Walker 12, Ernests Kalve 10, Lukas Friberg 6, John Brändmark 3.
Umeå: Rodney Williams 21, Nathan Dawit 16, Georgio Milligan 10, Cole Welle 8, André Nilsson 7, Adam Presutti 6, Alexandros Varytimiadis 5, Egal Saleman, Anton Leth.
Publik: 630.

Kvällens övriga resultat:

Borås–Nässjö 86–60 (23–20, 32–8, 13–18, 18–14)
Borås: Zac Cuthbertson 21, Elvar Fridriksson 15, Marcus Tyus 15, Deandre Davis 10, William Gutenius 8, Andreas Person 8, Fredrik Andersson 7, Ludvig Johansson 2.
Nässjö: Dartaye Ruffin 17, Nick Russell 12, Franklin Williams 11, Daniel Johansson 7, Felix Terins 5, Mathias Christensen 4, Abdou Medjedoub 4.
Publik: 1 042.

Södertälje–Wetterbygden 91–87 (18–22, 27–20, 25–18, 21–27)
Södertälje: Anton Gaddefors 23, Eric Adams 20, Martin Pahlmblad 14, Jonathan Person 13, Simas Butenlevicius 12, Sheriff Drammeh 7, Hampus Ramstedt 2.
Wetterbygden: Daniel Mortensen 25, Jonathan Peleg 20, Tyler Sabin 14, Adam Rönnqvist 10, Carl Engström 8, Calvin Hermanson 6, Jonatan Bohman 4.
Publik: 519.

Köpings starters: CJ Jackson, Gary Blackston, Niklas Larsson, Shane Walker och Jeremy Combs,
Umeås startfemma: Adam Presutti, Natahan Dawit, Alexandros Varytimiadis, Cole Welle och Rodney Williams.

Första perioden: 26-21.
Hemmalaget går till 9-5 på tre minuter. Plus mer straffkast på det. Då är det 11-5. Vid fyra minuter in med Georgio Milligan och Köping ångar på upp till 14-7. Plus nya straffkast. Då är det 16-7. Greken lyckas med en trea – men blixtsnabbt efter nya hemmapoäng. 18-10 Nja, Umeås försvar hänger inte med i svängarna. Köping har sju av sju från strafflinjen – Umeå har ännu ej fått skjuta någon straff. Foulfördelningen är alltså sex på gästerna, noll på hemmalaget. Dawit kliver fram skjuter tvåa och sedan trea.  Då har vi 20-17.
Kalve skjuter trea för hemmalaget. Milligan kämpar, på kort tid fyra målförsök – fjärde gången går bollen i korgen. Båda lagen byter in bänkfolk i slutet av Q1. För Umeå André Nilsson, Egal Saleman och Albin Frank. Plus Anton Leth. Umeå når 23-21 innan Köping avrundar första perioden.

Andra perioden: 24-25.
Köping inleder med fyra raka poäng innan Rodney Williams lyckas med en trepoängare. Tre minuter in i Q2 tar coach Jesper Gustavsson en första timeout vid ställningen 34-26. Det leder till en uppryckning av BSKT – efter snabbt uppspel blir det 34-33. Och då… gissa vem – Niklas Larsson står vid trepoängslinjen. Det är poäng. Umeås coach vill helst inte se sånt. Ny timeout. 37-33. Fem minuter kvar till halvtid. Bra Umeå-kamp och efter en Presutti-trea är det bortaledning 42-43. Timeout Köping med två och en halv minut kvar av andra. Umeå rör på fötterna klart bättre i denna period och får därmed med sig foul – så det jämnar ut sig i den kategorin (läget 10-12). Just i slutet av Q3 får Köping med sig en hemmablåsningsfördel. En av straffarna går i.

Läget i paus: Köping-Umeå 50-46.
Helt okej första halva av Umeå – även om 50 insläppta är för mycket.

Tredje perioden: 19-16.
Jämn inledning här med 5-5 i poäng. Matchen går in i en liten fas där alla mest springer fram och tillbaka utan särskilt mycket effektivitet. 57-54 på tavlan mitt i tredje. Niklas Larsson skjuter en tvåa och sedan belönas Blackston med tre straffkast.Han får i två av tre för 61-54. Därefter två anfall med stegfel av hemmalaget. Williams skjuter ny trea. Blackston tar offensiv retur och gör nya poäng.  Blackston ramlar när Williams anfaller. Offensiv foul. Ny offensiv retur. Köping känns hetare. John Brändmark lägger i 65-57. Köpings stjärna CJ Jackson överraskar alla genom att assistera Umeås André Nilsson till två gratispoäng under korgen. Peridoen avslutas illa för gästerna. Stegfel döms mot Umeå och Köping hinner lägga i en tvåa. Jackson assisterar nu åt rätt håll – Lukas Friberg tackar.

Läget inför sista: Köping-Umeå 69-62.

Fjärde perioden: 23-13.
Köping piggast, gör sju raka pinnar – då är det kvickt hela 76-62. Timeout Umeå vid +14 poäng för hemmalaget, ligatvåan Köping. Tid kvar: 8:33. Känns klart tveksamt för en comeback av BSKT,
Rodney Williams foulas – men domarna blåser inte… förrän Umeå-spelaren slår handen i golvet i frustration – han åker då på en teknisk foul.
Nåväl – allt handlar om att Köping Stars är ett bättre lag. 79-62 innebär ny timeout av Jesper Gustavsson, nu vid + 17 för hemmalaget som gjort 10-0 på tre minuter här i Q4. Det blir även 81-62.
Efter nära fyra minuter i fjärde får Williams i en layup. Umeås första poäng i perioden.
3 min kvar: 88-70.