Fredrik Rönn (c)

Där filosofin, tekniken och politiken möts

Vilken kommun vill vi ha?

Jag är nr 11 på centerpartiets lista i kommunvalet 2018 i Umeå.

Mina politiska erfarenheter är att jag 2010-2014 arbetade i parkeringsbolaget UPAB’s styrelse, samt 2014-2018 varit ledamot i tekniska nämnden i Umeå kommun. Jag har drivit frågor som exempelvis återinförande av stödet till enskilda vägar, prioritering av infrastrukturinvesteringar i Hörnefors och Sävar kommundelar framför ombyggnationer av stadshuset.
Cykelvägar är viktigt för att underlätta för den ständigt skjutsande föräldern, samt för alla cyklisters säkerhet. Likaså busstrafiken.

För mig är det viktigt att vara en motpol till SD och ständigt kämpa för att humanistiska värderingar får genomslag. Vi måste ställa oss frågan, vilken kommun vi vill ha.

Företagande och småskalighet är också viktigt både på landsbygden och i stadsdelarna, för att vi skall kunna förstärka den rörelse som nått allt fler de senaste åren, med närodlat, lokalproducerat och grönt.
Allt för att få ett samhälle där små orter och stadsdelar blir fulla av liv och verksamhet istället för sovplatser.

Jag vill att vi skall ha ett samhälle där det finns så många goda exempel som möjligt att ta rygg på, för att skapa bättre möjligheter för våra unga och nytillkomna. Då behövs alla små och inte bara få stora verksamheter och företag.

Det är den kompass jag utgår ifrån i mitt politiska arbete.

Kryssa gärna mig om du känner att jag delar din syn på vad som är viktigt i kommunpolitiken.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.