Skattehöjarlaget.

Sitter o lyssnar på partiledardebatten och nog kan man bli fundersam. Hur man kan tolka samma siffror så olika. Och hur man kan tolka insatser så olika.

Den som då mest var ute o cyklade var Lars Ohly som med lite nersvald myndig röst sa i förstone kan tyckas bra saker. Men sen när man analyser vad han sa så sa han egentligen ingenting. Dessutom har han tydligen en egen tryckpress. Mona Sahlin såg orolig ut när han fick ordet mer än en gång och gav löften som de med all säkerhet inte kommit överens om. Och jag kan fullt ut förstå henne.

 

På tal om att vara överens så visar ju mer än en fråga att det spretar nåt otroligt på vänstersidan. Sen vad de verkligen vill göra har man ju inte heller sagt. Nu lovar de besked i april. Jag ser men spänning fram emot deras skattehöjarbudgetförslag. Grattis alla arbetare som får höjd skatt för att finansiera ett bidragsberoende som tydligen de rödgröna vill återinföra.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Isak

  Som gammal bilmekaniker så behöver du nog inte vara så
  orolig för skattehöjningar. Har du dessuom ett rött hus
  så är risken ännu mindre. Däremot så är jag å pensionär-
  ernas vägnar mycket orolig om det blir några skattelätt-
  nader. Dom besked som KD och Göran Hägglund levererade
  kommer på intet sätt att lugna pensionärerna. Din parti-
  ledare får nog visa bättre takter vid nästa debatt, annars
  är KD:s riksdagsbana all.

 2. Hans-Inge Smetana

  Svar till Isak (2010-01-31 22:50)
  Varför ska inte jag vara rädd för skattehöjningar. Det var ju rent ett löfte att så skulle det bli. Men det är klart jag behöver ju inte var rädd för det om allainsen förtsätter regera. Det är nog så du menar. Pensionärerna kommer få skattesänkning det är jag övertygad om. Fredrik kommer köpa våra ergument. Sen till Görans insats så tycker jag att den var nog så god som potentaterna på röda sidan. Kolla expressens betygsättning av varje partiledare. Då får man en hint vad folk tycker.

 3. Bo-Gunnar Wikström

  Uppriktigt sagt förstår jag mig inte på KD som envetet försvarar att de som redan har mycket ska ha stora skattesänkningar. Ta från de fattiga och ge till de rika, suck. Varför inte i stället förslå skattesänkningar till sådana som bara har grundpension, riktigt låga löner mm. Nej minsann, det viktigaste är att sänka skatten med många miljoner till sådana som redan har 100-tals miljoner i inkomst, äger flera lyxfastigheter mm mm. Att M+Fp+C står för det vet vi men att ett kristet parti ställer sig bakom? Inte finns det någonting av det grundläggande kristna i det inte. Byt namn på partiet !

 4. Hans-Inge Smetana

  Svar till Bo-Gunnar Wikström (2010-02-01 10:06)
  Men Bo-Gunnar detta har vi ju pratat om tidigare. KD har lagt förslag i precis den riktning som du skriver. Vi vill stå på barnen och de svagas sida. Men inte som Socialdemokroaterna värna om systemet utan om den enskilde. Vårt skattesänkarförslag ger en vanlig arbetande familj som har två ordinära inkomster ca 3 400 kr lägre skatt. Och det vi nu föreslår är skattesänkning för de pensionärer som har lägst pension. Nu återstår att få med oss Moderaterna på detta. Så vi är helt överens:-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>