Försäkringskassan.

F-kassans jurist förfalskade sjukintyg

I syfte att hindra en kvinna från att få sjukpenning förfalskade en jurist på försäkringskassan kvinnans läkarintyg. Juristen riskerar nu att få sparken.
 

Hur långt kan man gå för att sätta dit folk. Juristen har klippt och klistrat lite och använde ett utlåtande från ett annat ärende och bytte sedan ut yrke och namn så att det skulle passa det aktuella ärendet. Kvinnans ombud upptäckte förfalskningen av en tillfällighet sedan Försäkringskassan överklagat ett beslut om att kvinnan skulle få arbetsskadeersättning. Men ombudet kände igen läkarutlåtandet då det kom från ett av hans tidigare fall.

Juristen är anmäld till personalansvarsnämnden, men hon får jobba kvar under utredningen. Hade jag varit chef över den avdelningen hade denna jurist hamnat i städet eller möjligen kaffekokningen under uppsägningstiden. Hur ska man kunna återfå förtroendet för en jurist efter ett sånt här agerande?

Etiketter: , ,

8 kommentarer

 1. Bo-Gunnar Wikström

  Ja det är fruktansvärt när sådant här händer , men vad ligger bakom ? Kan det finnas bonus ( som ingen skulle erkänna ) för alla man kan avslå all ersättning för ? Kan det finnas extrapengar från regeringen till försäkringskassan för samma sak ? Men ett sådant synsätt finns väl inte hos denna regering ? För att citera Husmark-Persson ”de får väl söka socialbidrag”. Jag tror, ärligt och uppriktigt, att regeringen gläds åt alla som man lyckas ge 0 kr/ mån i ersättning. Målsättningen med att sänka skatten för de som redan har mycket kan ju då göras utan att behöva låna till det. Modern ättestupa!

 2. Hans-Inge Smetana

  Svar till Bo-Gunnar Wikström (2010-03-26 11:40)
  Förstod att du skulle skylla på regeringen även här. Tycker nog att det är lite långsökt när en tjänsteman begår ett tjänstefel så är det regeringens fel. De tre regeringsledamöter jag känner och har kontakt med har uttryckt att de inte vill medverka till regler som de inte själv kan falla under. Så att regeringen applåderar känner jag inte till från vårt parti i alla fall.

 3. Bo-Gunnar Wikström

  Min poäng var bara. Varför skulle någon göra något så vansinnigt, som kan leda till uppsägning, böter mm , utan att kunna tjäna något på det själv ? Jag tror inte att juristen gjorde det ”bara för skojs skull”, utan att det skulle kunna ligga något mer bakom. Risker tar man för att kunna tjäna något på det, knappast om man bara kan förlora. Därför kanske det kan vara så att det ligger ”press” uppifrån att försöka avslå så många som möjligt. Jag tror inte heller att KDs representanter gillar sånt här, men rejäl högerpolitik är ju att slå på svaga, och KD säger inte emot moderaterna, tyvärr…..

 4. Hans-Inge Smetana

  Svar till Bo-Gunnar Wikström (2010-03-26 17:35)
  och KD säger inte emot moderaterna, tyvärr…..
  Hur vet du det? Diskussionerna som förs bakom stängda dörrat vet bara partiernas inre kärna om.

 5. Bo-Gunnar Wikström

  Ja det har du ju givetvis rätt i, jag vet inte det. Ska kanske uttrycka mig bättre. Jag tycker att ingenting kommer fram av de grundläggande kristna värderingarna, och som du sa så vet jag inte hur diskussionen gått, men………. är det så viktigt att regera att man inte en enda gång kan sätta stopp/reservera sig/ stå upp för sin ideologi ? Enligt alla oberoende utredningar så har klyftorna ökat dramatiskt och regeringens åtgärder har hela tiden slagit hårt mot alla svaga grupper. Enligt min kristna tro så är detta tvärtemot hur det borde vara. Men du, och KD, tycker att alla beslut är bra…

 6. Isak

  Herr Smetana far ännu en gång fram med osanning. Den 5 juni
  2008 så beslutade riksdagen om kraftiga försämringar i
  sjukförsäkringen. Beslutet applåderades livligt av många
  borgerliga ledamöter bl.a flera kristdemokrater. Allt finns
  dokumenterat och har visats i TV. Ytterliggare ett bevis på
  den skenhelighet som råder inom KD. Och hur var det med alla vallöftena som ni avgav och som ni nu har svikit. Att
  KD numera ligger under 4% är ingen tillfällighet. Och dom
  behöver nog hjälp från ovan om man ska sitta kvar i riks-
  dagen. Men jag tror att tålamodet från Herren börjar svikta.

 7. Hans-Inge Smetana

  Svar till Bo-Gunnar Wikström (2010-03-26 19:00)
  Men du, och KD, tycker att alla beslut är bra…
  Så är inte fallet. Är ganska kritisk till en hel del som jag tar internt då jag har den möjligheten att påverka. Sen har du inte sett hur förslagen sett ut KD förutan. Det är en viktig aspekt att ta med sig. Men den vetskap jag har om det interna arbetet så påverkar KD besluten mer än det som syns utåt. Slutsats. KD med en tydlig ideologi behövs i regeringen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>