Moderaterna gör som Kristdemokraterna.

Är det slut för Moderat kyrkopolitik?

Moderaterna funderar att släppa kyrkopolitiken. Riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson har motionerat att Moderaterna ska släppa kyrkopolitiken. Hon är helt rätt ute. Hon är själv kristen så det är inte därför hon motionerar i frågan. Utan hon vill bara helt enkelt skilja på kyrka o politik. Inom kyrkan ska inte politiken vara o styra. Utan i kyrkan ska de sitta som är engagerade i kyrkan och inget annat, anser hon.
 
Kristdemokratarena var först med att skilja på politiken och kyrkopolitiken. Det är en helt separata organisation som inte har kopplingar till partiet. Sedan följde Folkpartiet efter. Och nu får vi hoppas att Elisabeth Svanteson får bifall till sin motion.
 
Det är fortfarande tre partier som värnar om och anser att politik o kyrka hör ihop. Det är Socialdemokraterna, Centern och Sverigedemokraterna. Att de sistnämnda tycker sig höra till kyrkan med den människosyn de när är ytterst märkligt. Men S o C som partier drar sig bara närmare och vill styra ännu mer över kyrkan.
 
Låt de engagerade i kyrkan ta över. Där hör ingen politik hemma.
Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>