Kristdemokraternas vårstämma

Som jag skrev i går så hade vi vår vårstämma i länet. Så en lite trött ombudsman kunde vid 18 tiden igår efter ett 12 timmars pass konstatera att allt praktiskt flöt på bra. Hade försökt förberett mig på alla situationer som ev kan uppstå på en stämma. Då brukar det inte uppstå några överraskningar. Sen på kvällen gjordes pressmeddelanden etc klart så nu återstår endast att stämma av några punkter på protokollet och att börja planera för höststämman.

Många ombud hade trots det fina vädret mött upp till en trevlig stämma med god mat och trevlig gemenskap. Sen var det också en del av de 1100 vanliga medlemmar som kristdemokraterna har i Västerbotten. Om jag inte är helt fel ute (kan ju möjligen hända :-)  så är vi tillsammans med Miljöpartiet de enda partier som tillåter att enbart medlemmar som inte är ombud har yttranderätt på våra stämmor o riksting.

Inledningsvis hade civil- o bostadsminister Stefan Attefall fd Västerbottning, som besökte stämman, en föreläsning på ett intressant sätt om bostads-politiken samt även hur vi som parti kan bli vassare på många punkter. 
 
Likaså diskuterade stämman om den nya rapporten om familjepolitik som är ute för remiss. Beslut i familjepolitiken ska fattas vid partifullmäktige i maj månad. Som många känner till så har inte den mottagits med riktigt god aptit hos våra allians kamrater heller. Att detta med valfrihet för småbarnsföräldrar ska vara så svårt!
 
Stämman antog ett stämmouttalande där stämman uppmanar alla kommuner i länet att införa ”Nuddisar”. Ett debiteringssystem inom barnomsorgen som sedan lång tid tillbaka finns i Malå. 
 
Efter intagandet av en god lunch så låg de sedvanliga stämmo-förhandlingarna för dörren. Under ordförande Roland Sjögrens ledning lotsades deltagarna igenom dagordningen på ett elegant sätt. Val av distriktsordförande samt övriga styrelseledamöter företogs i god enighet.
 
Anders Sellström omvaldes som distriktsordförande och till v distriktsordförande omvaldes Birgitta Nordvall. Som ledamot i distriktsstyrelsen valdes Roland Sjögren, Lycksele, Jonny Kärkkäinen, Vilhelmina, Sture Eriksson, Umeå samt Maria Wiksten, Skellefteå. Som ersättare valdes Lasse Holmgren, Norsjö, Kurt Forslund, Lycksele, Sven-Åke Granberg, Vindeln samt Paula Norberg, Norsjö.
 
Vald sedan förra året är Helen Edlund, Umeå, Gunilla Tjernberg, Sävar, samt Roland Gustafsson, Storuman med Knut Isaksson, Dorotea, Fredrik Jonsson, Umeå samt Anna-Karin Hägglund Eriksson, Nordmaling som ersättare.
 
Så det blir en spännande mix i DS av gamla trogna ledmöter men också helt nya personer med många goda tankar och en iver för politiken som t ex Paula Norberg från Norsjö.
 
Stämman valde också nomineringskommitté med uppgift att ta fram listor till valet 2014. Likaså beslutade stämman om en tydlig verksamhetsplan fram till året 2014.
 
Slutligen avtackades avgående styrelse-ledamöterna Lennart Ekman, Robertsfors samt Daniel Berg. Skellefteå för sin tid i styrelsen.
Etiketter: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>