Äldreomsorgen!

Idag är det vård och omsorgsnämndens sammanträde. Vi kommer nog bl a diskutera budgetförutsättningarna inför nästa års drifts budget.

Och som vanligt är det större behov än resurser. Och där det, som jag ser det, gapar störst är äldreomsorgen. Jag anser att vi inte kan spara mer här. Eftersom många verksamheter inom vård o omsorgsnämndens ansvarsområde är lagstadgad verksamhet och alltså inte kan förändras i samma omfattning som just äldreomsorgen. Så det är därför som äldreomsorgen har fått nerskärning på nerskärning under åren.

Men nu måste vi sätta stopp för dessa nerskärningar. Jag är glad att jag i budgeten ville tillskjuta mer pengar till just äldreomsorgen för att slippa mer nerskärningar. Men majoriteten i denna kommun tyckte att det räckte och biföll inte vårt budgetförslag. Så konsekvenserna borde majoriteten också ta.

På kvällen är jag kallad till Nordmaling för att berätta lite om vad som är på gång i partiet och jag kommer nog att uppehålla mig en del runt de pågående budgetförhandlingarna. Efter föredraget så är det läge att lägga tänderna i en suris. Ser fram emot det!

Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>