Början på förstatligande?

Nu är Socialminister Göran Hägglund igång. För några dagar sedan beslutade regeringen att se över den högspecialiserade vården.

Ni som har bra minne vet att Göran Hägglund har kritiserat landstinget och sagt att om det inte blir lika vård över hela landet måste vi se över om staten ska ta mer ansvar för vården. Nu börjar han undersöka den högspecialiserade vården.

Regeringen har utsett Måns Roséns som utredare och hans uppdrag blir bland annat att analysera och lämna förslag på hur en effektiv modell för bedömning, urval, beslut, genomförande och uppföljning av den högspecialiserade vården skulle kunna se ut.

Syftet med att koncentrera den högspecialiserade vården är att få förbättrade vårdresultat och därigenom en mer jämlik vård. Han ska lämna sin rapport den 25 november.

Bra där!

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Men hur blir det då med den valfrihet som KD annars förespråkar? Skall man nu tvingas ta statligt högspecialiserad vård när man behöver den. Något kommer väl då inte att finnas?

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Nu ska du inte dra för stora växlar Kalle 🙂 Det handlar om att se till att alla får samma möjlighet till vård. Inte blir tvingad att få samma utan får samma möjlighet. Det är skillnaden med de ideologier du o jag förespråkar. Samhället är enligt som jag ser det till för att stötta den enskilde och inte så att den enskilde är till för samhället.

      • Karl-Gustav Sjöström

        Men om vi BARA hade skolor, sjukvård, äldreomsorg och barnomsorg i kommunal och landstingsregi, då skulle ju också ”alla få samma möjlighet”, eller hur bäste Hans-Inge? Det har man ju inte nu, eftersom alla bl.a. på grund av bostadsort inte har samma möjlighet att välja privata alternativ som de som bor nära sådana.

        • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

          Men så bra du säger som det är. Du säger att om man har möjlighet till annat än offentligt driven vård, skola o omsorg då har man bättre möjligheter. Trodde inte jag skulle höra det av dej 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.