Innebandybloggen

Innebandy.

My, my self and the technique

Det är bara konstatera att jag och teknik inte går bra ihop. På något sätt lyckades jag radera min blogganvändare. Webbutvecklarna på VK  fick rycka in och styra upp det åt mig. Tack så mycket! Bloggen kommer förhoppningsvis fungera bra nu.

Jag var på plats ikväll när Dalen tog sig an Balrog. Demonerna från röda linjernas stad, Norra Botkyrka. Balrog har inför i år tappat en hel drös med duktiga spelare. David Blomberg, bröderna Talme och Örjan Skogström har alla lämnat. Det är inga orutinerade junisar vi talar om. Framför allt kommer tappet av bröderna Talme bli kännbar för den anrika föreningen. De svensk/estiska-bröderna spelar numera i AIK.

Kvar i Balrog är spelskickliga backen Mathias Hagert och det eviga problembarnet Mikael Karlsson. En harmonisk och vältränad Micke Karlsson är en av världens bästa anfallare. Han är på väg tillbaka. Men ikväll såg man tydligt att han har en bra bit att vandra. Jag hoppas för hans och övriga innebandysveriges skull att kommer tillbaka i gammal gott slag.

Matchen då? 12-3 säger väl det mesta, eller gör det verkligen det? Jag ska absolut inte förringa Dalens insats. Men Balrog var extremt tama ikväll. Jag kunde inte se en röd tråd i deras i deras spel. Micke Karlsson visade lite kvalité i första perioden. I resten av matchen fick vi knappt se spöket av hans forna jag.

Dalens första period var inget som imponerade. Men i andra lyfte laget sig markant, samtidigt som Balrog vek ner sig. 12-3 var därför inget konstigt resultat. Sen ska vi komma ihåg att Dalen gjorde 26 mål mot Balrog förra säsongen.

Värt att ta upp är Christian Hjort. Fyra mål ikväll är alltid en stor bedrift i SSL. Oavsett motstånd. Jag vill upplysa en annan aspekt. Christians tid i Dalen har inte varit någon dans på rosor. Han har gått från startspelare till att spendera tid på bänken, för att bli startspelare igen för att sen hamna på bänken igen.

Innebandyspelare har en tendens att vika ner sig så fort det börjar gå tungt. Istället för att bita ihop går de hellre ner en division. Hjort har aldrig slutat kämpa och ikväll förtjänade han fyra mål.

Såg ni Peders i box play? Det snackas mycket om att AIK:s Kim Nilsson är superligans största tekniker. Men Peders mål visade att Peder fortfarande är innebandyns stora magiker.

City gjorde det de skulle och vann enkelt mot Mora. Erik Forsgrens sju poäng är imponerande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>