Innebandybloggen

Innebandy.

Dalen är fortfarande skolans ledare

 Det spelades ju ett derby i måndags. På förhand en jämn match. Det var väl jämt några få minuter i andra perioden. Annars visade Dalen att de fortfarande vill vara skolans ledare.

Visst, City hade lite oflyt med att bollen träffade ribban, stolpen, hörnas underarm. Detta samtidigt som Dalen var äckligt effektiva i avsluten. Men 9-1 till Dalen var en klassisk utskåpning.

Cityspelarna agerade som ett gäng hönshjärnor i egen zon. Jag vet inte hur många gånger Dalen gjorde mål på grund av ett otroligt klent cityförsvar. Det här är SSL. Det räcker inte med att stå bredvid när en motståndare har bollen.

Dalen gjorde en solid laginsats. Att de dessutom fick tillbaka Johan Samuelsson kommer att betyda mycket. Förutom att vara en supertrevlig kille har Johan en oförklarlig förmåga att alltid få med sig bollen, för att sen hitta en lagkamrat med en öppnande passning. Vi ska komma ihåg att Johan gjorde säsongsdebut i matchen mot City. Får han bara vara skadefri kommer han att dominera i år. Det är jag säker på.

Det är inte bara Johan Samuelsson som ska hyllas. Hela laget gjorde en felfri insats. Jag kunde endast räkna till två misstag under matchen. Vilket är ovanligt för att vara Dalen.

Det stora samtalsämnet efter matchen har tyvärr inte handlat om själva matchen.  Jag snackar självklart om Tomas Holmgrens tackling på Peder Bodén.

Min syn?

Jag tycker inte att själva tacklingen var så mycket att orda om. Resultatet var bara olyckligt. Problemet är syftet med tacklingen. Holmgren smäller på av en enda anledning, att sänka Peder.  Det var tydligt att Holmgren inte ville ta bollen.

Innan derbyt spelade även Dalendamerna. Och som laget fortsäter att imponera. Att Dalen skulle ha nio poäng efter fyra omgångar är inget annat än en skräll i mina ögon.

Liksom i derbysegern mot IKSU var det Malin Marklund, Emmelie Nordlinder och Sandra Larsson som imponerande.

IKSU är i Lettland och försvarar Sveriges färger i Europacupen. Två matcher har spelats och två segrar har det blivit för ”de orangea” Inget konstigt alltså.

Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>