Innebandybloggen

Innebandy.

Live and forget

 Vid en förlust gäller det att snabbt glömma bort och gå vidare. För Umeå City började det bra när Mats Jonsson gjorde 1-0 mot Linköping. Nykomlingarna som har imponerat smått mig så här inledningsvis på säsongen.

 Att det Mats Jonsson gjorde det första målet var ingen slump. På de tre matcher jag har sett med City har ”Schlager-Mats” var den genomgående bästa spelaren i City. Må vara att Erik Forsgren leder poängligan. Men den spelaren som har visat mest karaktär och ett brinnande hjärta är Mats Jonsson, som stundtals gjorde en usel fjolårssäsong. Oerhört viktigt för City att Mats fortsätter skjuter och skjuter.

 I matchen mot storebror Dalen blev City straffade rejält på grund av ett katastrofalt passningsspel. Det slarviga passningsspelet fortsatte idag, och tränarna i City ska vara oerhört glada att motståndet idag hette Linköping. Jag vill inte förringa Linköpings insats. Men jag kan inte alls se hur City ska klara sig mot de riktiga topplagen om de fortsätter att slarva som de har gjort i de två senaste matcherna. 

 Framför allt är det backarna som gång på gång klantar sig i uppspelen. En spelare som har haft det tungt med passningsspelet. Mot Linköping fortsatte han att assistera till motståndarna. Lingon ska vara glad att han även passade fram till två av Citys mål.

 Tomas Holmgren fortsätter att smälla på. Idag hade han armbågen uppe i motståndarnas ansikte vid minst två tillfällen. Inga fula grejer egentligen. Men han om någon borde förstå att armbågar uppe i ansiktshöjd är ajabaja.  I slutet på sudden var han centrimetrar från att bli hjälte när hans skott träffade ribbans överkant. 

Etiketter: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>