Bra av Löfven att utlysa nyval

Det var djävligt bra av Stefan Löfven att utlysa nyval istället för att låta sig köras bort som ett tjänstehjon av arbetarföraktarna i Alliansens ledning.

Ett nyval ger oss i alla fall chansen att stoppa de fem borgarpartierna M, FP, C, KD och Sverigedemokraterna. Vi måste bekämpa högerpolitiken. Oavsett varifrån den kommer. Detta måste Löfven tänka på om han vill vinna valet.

Arbetarpartiet strävar efter enighet och inte splittring inför valrörelsen.
Vi säger Nej till den splittring av arbetarna som SD:s rasism innebär.
Vi säger Nej till den splittring av löntagarna som den fria arbetskraftsinvandringen innebär – både den som följer av medlemskapet i EU och den utökning som blev följden av uppgörelsen mellan Alliansen och MP år 2008.

Vi vill ena löntagarna bakom svenska kollektivavtal och svensk arbetsrätt. Alla som jobbar i Sverige ska arbeta efter svenska regler – oavsett nationalitet. Det är fackens uppgift att garantera att alla vågar begära kollektivavtal samt att dessa avtal efterlevs. Tyvärr klarar facken inte av detta idag. Därför blir vissa knegare utnyttjade som slavarbetskraft medan andra, oftast mot sin vilja, tvingas agera närmast som ”strejkbrytare”. Facket måste rensa upp i den djungel som blivit resultatet av oseriösa bemanningsföretag och fri arbetskraftsinvandring utan kollektivavtal.

Till sist: För att vinna valet den 22 mars måste Socialdemokraterna lyfta upp sina och LO:s tio ”ordningsregler” för schyssta villkor på svensk arbetsmarknad till en av huvudfrågorna i valrörelsen. I detta ingår att riva upp Alliansens Laval-lag.

Arbetarpartiet kommer att göra sitt i kampen mot de fem borgarpartierna (M, FP, C, KD och Sverigedemokraterna).

Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. Assar Jonsson

  S Löven är nog den enda person som är så ensidigt övertygad om att de är bara han som gjort rät.Att
  han inte ser att de största misstag han gjorde var när han tog med Miljöpartiet och gett dom befogenheter som ej är i propetion till valresultatet. Kasta ut MP och gör upp med Alliansen så Sverige börjar fungera igen. Att gå till val på ett redan misslyckat koncept verkar ej särskilt klokt.

 2. Bergis

  De vill närma sig SD:

  På riksdagsnivå har samtliga riksdagspartier vägrat att samarbeta med Sverigedemokraterna. Men en rad politiker och debattörer har på olika sätt öppnat upp för möjligheten. Dagens ETC listar ett axplock.

  ”Det bästa för barnen är att inte hamna i Malmö och fastna här.”

  Anja Sonesson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen i Malmö, ville införa stopp för ensamkommande flyktingbarn. SD kontrar med att de var först med förslaget. Juni 2010.

  ”Det är mycket mer folk ute både på kvällar och ­nätter, andra hudfärger och annat. Det blir ju en helt annan situation för de som bor centralt; det blir mycket väsen när man försöker sova.”

  M-ordförande Ulf Söhrman i Filipstad ifrågasätter Migrationsverkets planer på ett nytt flyktingboende. November 2014.

  ”Vi måste nu skärskåda den svenska flyktingmottagningen och dess kapacitet. Att kategoriskt ignorera Sverigedemokraternas närvaro i riksdagen är att ge dem en populistisk frisedel i stället för att bekämpa deras främlingsfientlighet. Vi anser att partierna bör kunna samtala med Sverigedemokraterna.”

  Rasmus Rasmusson, ambassadör, f d ordförande i Kristdemokratiskt Internationellt Centrum, Staffan Danielsson, f d C-riksdagsledamot och samhällsdebattör, Annelie Enochson, f d KD-riksdagsledamot, Rolf Åbjörnsson, advokat, f d KD-riksdags­ledamot. December 2014.

  ”Vi är en kommun som har tagit emot många, det är vi glada för. Men nu börjar vi få fullt.”

  Lena Sjödahl (M), Falköping. November 2014.

  ”Vi tar in väldigt mycket folk. Även andra länder måste öppna upp. På något sätt måste man se lite grand till kostnaderna.”

  Staffan Kromnow (M), Torsås kommun. November 2014.

  ”Vi måste börja diskutera gräns för antalet flyktingar.”

  KDU:s ordförande Sara Skyttedal i DN Debatt. Augusti 2014.

  ”Det är en utveckling som jag skulle vara väldigt rädd för. Det bottnar i bristen på att ta i frågan och diskutera även de obekväma sidorna, inte bara förgylla det hela och säga att vi behöver ha ­invandring.”

  Ulf Hilding (M), oppositionsråd Ljusnarsberg är orolig för att Sverige­demokraterna får monopol på invandringsfrågan. November 2014.

  ”Vi bjuder in SD till beredningar där vi diskuterar olika frågor. Då lyssnar jag artigt till allas åsikter.”

  Carina Zachau, M-kommunalråd i Örkelljunga. Oktober 2014.

  ”Vi för samtal med SD, inte förhandlingar eller samarbete.”

  Kommunalrådet Olof Röstin (M), Svalöv. Oktober 2014.

  ”Här i Landskrona har vi fått stöd i ett antal frågor av SD. Utan det stödet hade vi inte kunnat genomföra vår politik.”

  Torkild Strandberg, FP-kommunalråd i Landskrona. Oktober 2014.

  ”Vi måste fundera på om det är relevant att säga att man inte med tala med ett parti som en fjärdedel av väljarna röstat på.”

  Lars-Ingvar Ljungman M:s starke man i Vellinge menar att det är dags att föra diskussioner med SD. Oktober 2014.

  ”Man ska ha respekt för att detta är ett svårt övervägande. Men det finns starka skäl till att tänka om vad gäller riksdagens tredje största parti. Det mest uppenbara skälet är att SD är ett maktägande parti, med eller utan Jimmie Åkesson i tjänst.”

  PM Nilsson, ledarskribent Dagens Industri. Oktober 2014.

  ”Sluta ljuga för väljarna – bjud in Åkesson till samtal.”

  Markus Uvell, vd för högerpolitiska tankesmedjan Timbro. Juni 2011.

  ”Om 13 procent av Sveriges befolkning röstar på Sverigedemokraterna ökar man det demokratiska underskottet om man ändrar i strukturerna för att hålla ett visst parti ute.”

  Olov Holst (M), Sigtunas oppositionsråd. Han har själv lovat SD att försöka se till att partiet kommer in i alla kommunens styrelser och nämnder. September 2014.

  ”Vi tänker inte samarbeta med dem i någon allians och vi kommer inte heller bjuda in dem som stödparti. Men det är viktigt att ändå lyssna på dem och låta dem vara med i den politiska processen. Vi kan inte bara frysa ut dem.”

  Stefan Lundgren (M), kommunalråd i Sjöbo. September 2014.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>