Magsjukan tvingar mig att skjuta upp berättelsens andra del till på onsdag – läs Jannes recept mot magsjuka

Jag tvingas återigen be om ursäkt.

Ni som följt mina berättelser, och politiska blogginlägg, vet att tids-optimism är en av mina svaga sidor. Detsamma gäller tillfrisknings-optimism. I natt blev det inte mycket sova av. Det går att läsa även inne på badrummet.

Det går däremot inte att skriva krävande berättelser från högstadiet.

*         *         *

 

Nu ska jag lämna ut mitt bästa recept mot magsjuka

Då jag var på en kurs 1982 blev en tredjedel av kursdeltagarna smittade av salmonella via kyckling. En av dessa var jag. Då jag, totalt utmattad, ringde akuten fick jag följande råd från en sjuksköterska – när det gällde vad jag skulle svälja:

1. Coca cola:
a) innehåller energi i form av socker, b) piggar upp på grund av koffeinet, c) har en stoppande effekt.
OBS! Rör om, eller slå över drycken från ett glas till ett annat, till dess bubblorna är borta. Annars avrådes från denna dryck.

2. Gammaldags sockerdricka:
Sockerdricka skulle alltså heta ”Sockerdricka”. Även denna innehåller energi – men har inte de två övriga positiva effekterna.
OBS. Ta bort bubblorna på samma sätt som beskrivits ovan.

3. Svagt te:
Det ska vara riktigt te med tein i (inte örtte). Det te du dricker ska dessutom vara svagt. Just lite mer än färgat vatten.

 

*          *          *

Tro det eller ej  – dessa recept fungerar

Dessa tre råd var alltså de som jag fick från den sjuksköterska som svarade i telefonen på akuten då jag ringde lasarettet i Umeå, det Regionsjukhus som idag kallas för NUS, år 1982.

Detta är alltså inte en annons betalad av Coca Cola.
Eller av Sockerdricka.
Eller av te-industrin.

 

OM någon av dessa tre intressenter skulle höra av sig till mig för att diskutera framtida annonskampanjer kommer jag inte att ställa mig helt och hållet avvisande.

Råden fungerar nämligen.


Det är därför jag vågar lova att del två av den allvarliga berättelsen om hemkunskapslärarinnornas öde kommer att publiceras i morgon.

Matta hälsningar

 

PS. Annonser kan givetvis inte framföras på ett blogginlägg i VK. Annonserna var alltså ett skämt. Ett knep som de flesta av oss tar till ibland för att hålla modet – och sockerhalten – uppe. Däremot är det inget skämt att avslagen Coca Cola fungerar – liksom svagt te. Glöm bara inte att borsta tänderna efter att du tagit denna medicin. DS.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>