I lördags tvingades Umeås partier bekänna färg. Antingen stå upp för demokratin – mot islamister som vill införa sharialagar – eller svika demokratin. Läs om hur politikerna agerade i ”sanningens ögonblick”.

Den politiska fegheten i Sverige är ingen myt – den finns, kan förklaras och förstås.
Men den måste bekämpas. Det är vad jag och folk från vissa andra politiska läger gör.

__________________________________

I. Förord av Janne Hägglund – när det gäller de blogginlägg som återstår till valet

* SD och W. Pettersson får vänta tills på torsdag då jag ska bjuda upp till dans. Detta sagt till er intellektuella, och fysiska, sluggers som var och gapade utanför vår valstuga i början av veckan. Tror ni inte att vi vet vilka vi har att göra med? Vi är inte något mesigt vänsterparti som ni kan skrämma genom att visa upp en boxare med några misshandelsdomar i bagaget. Men den grabben har inget med politiken att göra, än, så jag planerar inga bloggar mot honom – om han inte kommer för nära och gapar. Ni fattade kanske inte karaktären på vårt parti. Sanningen är att när ni tog med W. Pettersson i båten begick ni ett misstag. Ni behöver endast hålla era löften och hålla Pettersson utanför styrelser, nämnder och nämndemannaskap så låter vi udda vara jämt.

* Vänsterpartiet får vänta till på fredag (fast de är med på ett hörn redan här)

* Oroliga föräldrar som vill ha stöd för sin uppfattning att högstadie- och gymnasieelever INTE ska gå i samma skola behöver däremot inte vänta alls. Ni har mitt och ”mitt” partis fulla stöd. Jag har skrivit ett utförligt svar på en föräldrafråga som framfördes på en kommentar till min blogg. Och där jag utvecklade vår ståndpunkt. Vi är 100 procent emot att blanda de som endast är tolv år med de som kan ha fyllt nitton år – då höstterminen börjar. Vilken far skulle inte vara orolig för sin dotter. Vilken mor skulle inte vara orolig för att hennes son skulle börja hänga med något gäng. Läs mer i mitt svar till den orolige föräldern!

 

II.Skarpt läge i försvaret av demokratin – och ”demokraterna” visar sig själva vara islamister
I lördags kväll var Arbetarpartiet och en rad andra partier i Umeå kommunfullmäktige inbjudna till en valdebatt. Inbjudare var Islamiska Föreningen i Västerbotten. Många av dessa är islamister som Muslimska brödraskapet och Salafister. De KRÄVER väldigt mycket mer än att kunna bevara sitt språk och andra traditioner som att fira Ramadan samt be i riktning mot Mekka.

Islamisterna anser att samhället ska styras på grundval av dels 350 verser ur Koranen, dels genom  Profeten Muhammeds sunna (berättelser vad Profeten sa och gjorde). Eftersom detta ägde rum för 600 år sedan måste dessa regler tolkas av ett prästerskap. Detta innebär ett förkastande av allt vi kämpat för i Sverige, under århundraden, som allmän och lika rösträtt – för män och kvinnor – till en riksdag där lagarna stiftas och regeringsbildaren utses. Detta leder till en total kollision mellan islamister och oss som är  demokrater.

Arbetarpartiet vet att andra partier, som ständigt gapar om demokrati, är helt opålitliga när det blir skarpt läge och demokratin ska försvaras i verkligheten. Vi accepterade därför inbjudan från dessa islamister.Vi gick till Ersboda Folkets Hus för att slå vakt om den allmänna och lika rösträtten, samt för att bekämpa barnäktenskap och månggifte, böneutrop, uppfattningen att kvinnans vittnesmål endast är värt hälften så mycket som mannens, o s v. Men även för att hålla ett öga på de fega svenska politikerna.

Då jag sedan lång tid tillbaka var inbjuden till ett annat möte kunde jag inte medverka. Men det gjorde ingenting. Istället deltog några av mina partikamrater på mötet på Ersboda Folkets Hus i lördags. Den som representerade Arbetarpartiet, uppe på podiet i debatten, var Patrik Brännberg. Även han en veteran i partiet och liksom mig en ordinarie ledamot i Umeå kommunfullmäktige.

Arbetarpartiet och Islamiska Föreningen i Västerbotten (IFV) har haft mycket god kontakt med varandra sedan 20 år tillbaka. Därför tycker jag att utvecklingen inom IFV är så tråkig. Tidigare tog föreningen seden dit de kom. Nu har medlemmarna börjat förkasta denna tradition.
– I allt högre grad förkastar medlemmarna den svenska traditionen med allmänna och lika val – för män och kvinnor – till riksdagen.
– Allt fler vill inte ta kvinnor i hand.

De som inte vill ta kvinnor i hand är i sin fulla rätt att strunta i detta. I Sverige finns ingen lag som förbjuder folk att vägra uppträda normalt. Men eftersom det är väldigt många svenskar som tycker väldigt illa om nedvärdering av kvinnor är risken stor de islamister som inte nedlåter sig till att visa kvinnor denna respekt också kommer att få betala ett pris. Så kom inte sedan och gnäll för att ni skulle ha blivit utsatta för ”rasifiering” eller för ”islamofobi”. Ni har helt enkelt visat brist på respekt för kvinnor och detta kan göra att chansen att få jobb minskar. Alla svenskar är inte mesiga vänsterpartister!

Arbetarpartiets lokaler och Islamiska Föreningen i Västerbottens lokaler ligger bara 50 meter ifrån varandra. Jag har personligen fått flera inbjudningar till aktiviteter tillsammans med IFV under årens lopp. Och vi har bjudit in dem. En gång – strax efter september 11 – räddade vi IFV från en säker undergång när några unga, oansvariga, dumdrygt självsäkra medlemmar i IFV hade skrivit i (relativt) positiva ordalag om 9/11 attentatet vilket troligen skulle ha lett till en katastrof för föreningen. Vi kontaktade den dåvarande imamen. Han raderade texten och var evigt tacksam för vår varning. så vi och IFV har under årtionden haft många och positiva samarbeten.

Men under senare år har Islamiska Föreningen i Västerbotten mer och mer kommit att representera islamistiska, och antidemokratiska, uppfattningar.
Med detta menar jag att allt fler av föreningens medlemmar vill ersätta den svenska demokratin med sharialagar. Jag beklagar detta väldigt djupt. Men det är här som samhället måste sätta ned foten. Försöker ni islamister att ge er på rösträtten då har ni gått för långt. För oss i Arbetarpartiet är den allmänna och lika rösträtten – för män och kvnnor – värt att svara. Med vapen i hand – om det krävs. Det var, så att säga, meningen när jag gjorde lumpen hösten-våren 1973 – 74.

 

Beviset på att IFV rört sig i en islamistisk och antidemokratisk riktning är att föreningen, gång på gång, har bjudit in exempelvis Abu Muadh. Denne imam måste tas på allvar i sin fanatism:

a) han förhärligar martyrdöden,
b) han förnekade ursprungligen terrordådet mot satirtidningen Charlie Hebdo,
c) Han kallar homosexualitet för ett virus (alla icke-muslimer bär också de på virus) och föräldrarna måste därför se till att deras söner har ett starkt immunförsvar.
d) Muadh ingår i en salafistisk-islamistisk miljö i Göteborgsområdet från vilken väldigt många ungdomar i Sverige har rekryterats till den s.k. Islamiska Staten (Daesh) för att strida i Syrien med allt vad detta innebär av dödande.

IFV har även bjudit in Hussein Halawa.
Denne imam som anser att det finns tre typer av homosexuella:
a) de som föddes som homosexuella – inte bra men de får leva,
b) de som valt att bli homosexuella – inte bra alla – men de får leva,
c) de som påverkar andra att bli homosexuella – en kategori homosexuella som anser Halawa anser att det kan vara rätt att döda.

Så sent som i våras organiserade IFV dessutom en föreläsning med imamen Abu Muadh – vilket jag skrev en hel del om på denna blogg.

Här nedan upplåter jag nu, vilket jag gjort vid ett antal andra tillfällen, min blogg till en annan person som representerar mina åsikter. Eller vilkas upplevelser av livet som jag är stolt över att kunna förmedla till en större läsekrets. Den som är ”jag” här nedan” är Patrik Brännberg och representerar liksom jag vårt Arbetarparti i Umeå kommunfullmäktige. Som ordinarie ledamot.

–         –         –         –         –         –

 

Patrik: Umeås partier och sanningens ögonblick när demokratin skulle försvaras
I lördags var partierna i fullmäktige inbjudna till en debatt arrangerad av Islamiska föreningen i Västerbotten (IFV). Redan när vi anlände till debatten visade det sig att kvällen skulle bli hätsk. Flera av medlemmarna i föreningen vägrade att skaka hand den kvinnliga kandidat på vårt partis valsedel som följde med mig. Senare under debatten kom det också en fråga från en man i publiken om varför man skulle vara tvungen att skaka hand med en kvinna…. Svaret är att ingen tvingar en till detta. Men den som förolämpar en kvinna kommer, med rätta, att uppfattas som en representant för medeltiden. Samt bli nekad jobb på de absolut flesta arbetsplatser. Jag hoppas att mannen, i vetskap om detta, förhoppningsvis inte sedan gnäller om att hanär ”rasifierad” eller utsatt för ”islamofobi”. Och spelar martyr.

Men först till mitt öppningsanförande – som jag använde till att förklara att Arbetarpartiet försvarar det sekulära samhället. Med detta menar vi att staten, å ena sidan, ska försvara varje enskild individs rätt att ha en religiös tro – eller att vara ateist (dvs att inte tro). Staten ska stå neutral mellan de olika religionerna – dvs inte ge fördelar till troende från en religion före någon annan tro eller icke-tro.

Å andra sidan har staten rätt att kräva av varje enskild medborgare att han eller hon ska rätta sig efter de lagar som är fattade av en riksdag, vald av folket, i demokratiska val. Med andra ord: i en sekulär stat är det de lagar som är stiftade av människor som gäller – inte lagar som härstammar ur någon religiös skrift som, exempelvis Koranen.

Jag betonade att om de demokratiskt fattade lagarna kommer i konflikt med eventuella lagar med ursprung i Koranen (eller Profeten Muhammeds sunna) så är det den svenska lagboken som gäller. Om Koranen och profeten Muhammed säger att man får ha flera fruar, men den svenska lagen säger att man får ha en fru, så är det den svenska lagen som gäller. Detsamma gäller för barnäktenskap. Det är förbjudet i Sverige. När jag hade sagt detta möttes varje inlägg från mig med tystnad – men stor uppmärksamhet.

Nu till handskakningsfrågan: Jag svarade (precis som statsminister Stefan Löfvén har gjort i riksdagen) att i Sverige tar man varandra i hand. Att detta är ett sätt att visa respekt, för alla, både för män och kvinnor. Och att det, i svensk kultur, är förolämpande att inte ta någon i hand. Jag sa även att jag tyckte att personen som frågade borde ta både män och kvinnor i hand – för att undgå, eller slippa – vara oförskämd.

 

Här fick jag, tro det eller ej, inget stöd av något av de partier som ingår i Löfvéns regeringsunderlag!
En kvinna från Miljöpartiet tyckte att man mycket väl kunde vägra att ta det andra könet i hand. Det handlade om individens ”rätt till sin kropp”. Minsann.
Hon hade tydligen glömt att Miljöpartiet uteslutit en person, ur sin partistyrelse, eftersom han vägrat att ta en kvinnlig reporter i hand (men då gällde det troligen för MP att inte förlora väljare, i hela Sverige, medan det i lördags troligen endast gällde att vinna väljare i Umeå för detta osmakligt principlösa partis räkning).

Men mest uppseendeväckande var att jag inte heller fick stöd av Socialdemokraternas representant i debatten Mahmoud Shnino. Denne social-”demokrat” sade senare att jag, minsann, inte skulle komma till mötet och ”lära muslimer hur dom skulle uppträda”.

Jag hoppas verkligen att Shnino kommer ihåg att rikta samma kritik mot sin egen partiledare, statsminister Stefan Löfvén, som han riktade mot mig. Men med tanke på den metod av infiltration som dessa islamister (eller islamistiska medlöpare) använder tror jag att den principlöse Mahmoud Shnino avstår från att rikta kritik mot Löfvén. Det skulle kunna bli besvärande för hans framtida karriär.

De närvarande Vänsterpartisterna var, självklart,tysta. För en gångs skull gapades det inte om ”feminism” från detta håll. Men det var säääkert endast en tillfällighet …

Däremot fick jag stöd från både Moderaterna och Kristdemokraterna.
Och hur debatten då fortsatte tänker jag berätta om i morgon – i del två av denna tvådelade berättelse om hur Umeås politiker stod upp för demokratin – eller inte stod upp för demokratin – i detta sanningens ögonblick.

_________________________________________________________

Arbetarpartiet utgör en kunnig och orädd opposition. Vi bekämpar skrytprojekt och vill bygga på personal- och medborgarmakt. Våra motståndare inom S, M, C och V har infört en tre-procentsspärr för att hindra vårt återval till Umeå kommunfullmäktige. Hjälp oss därför att uppnå 10 % så att vi kan tvinga de politiska makthavarna att lyssna.

4 kommentarer

  1. Jan

    Hej!

    Först vill jag säga att jag inte är socialist utan mer åt det liberala hållet fast med bibehållen stark tro på välfärdsstaten och stark skyddsnät och detta fullt är förenligt med andra traditionella liberala idéer. Ändå röstade jag på arbetarpartiet till kommunalfullmäktige 2018. Anledningen är att ni som det första partiet har formulerat problem omkring Islam utifrån så som jag tänker. Nämligen att inte döma människan utan ideologin när denna tolkas bokstavligen av fanatiker som försöker att stärka sitt grepp om samhället. Jag tycker att det jag har läst om detta ämne är så klockrent som någonting kan vara. Jag gillar inte de som sopar undan problemet och jag gillar inte grova generaliseringar heller där alla dras över en kam. Jag går mer in för att man kämpar emot det som är själva problemet istället för symptomen. Den sekulära staten är viktig för den svenska demokratin, jämställdhet, alla människors lika värde osv. Jag tycker det är så fantastisk att det finns ett parti som utan att dra alla över en kam istället kan kalla saker och ting vid rätt namn. Fantastiskt 🙂 Jag tackar för den uppenbarelsen jag fick 🙂 Man kan fråga sig hur folk skulle villa reagera om svenska kyrkan ville utöka sitt inflytande i samhället. Det skulle bli uppståndelse. Men varför ger man efter för islamister är då en gåta. Ännu konstigare blir det när det gäller partier som annars är sekulära, pratar om feminism, jämställdhet, alla människors lika värde osv. Men de ger vika för islamisterna. Fortsätta kämpa emot och värna om den sekulära staten för det är rätta spårat att gå 🙂
    Mvh
    -Jan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.