Det var andra bullar det ,Thoren !

Efter Thorens match mot City så gick jag väl inte till Gammliahallen med några större förhoppningar. Hoppades i alla fall på en något så när jämn tillställning. åtminstone i ett par perioder. Men det blev nåt helt annat. Dalen hade förstås mycket mer boll och tryckte på i vågor. Thoren försvarade sig utmärkt och 1-1 efter period 1 var väl inte helt orättvist. När Dalen sedan gled ifrån till 4-2 runt mitten på andra så såg det väl ut som det skulle rinna iväg. Men hoppsan, 4-3 i PP och sedan välförkänt pausledning med 5-4 för Thoren.

Många förvånade miner på läktarn och mest förvånad över ledningsmålet var nog målskytten själv, superbloggaren Jakob Arvidsson, som rusade fram och stötte in bollen på ett utsökt pass från Mikael Eriksson.

Så dags hade Thoren stått upp strålande. Det var ändå svårt att tro att man skulle palla en runda till..men det gjorde man. Trots att Dalen gjorde 3 mål på lika många minuter i början på periden.

Knappa 5 min kvar vid ställningen 7-6 till Dalen så gör Micke Eriksson ett fatalt misstag. Försöker sig på ett uppspel bakom egen rygg rakt i gapet på  Milan Tomasik som ställer en förvånad Erik Ställ. Thoren vägrar dock att ge upp och reducerar än en gång via ett rappt direktskott av Erik Boström. Det blir kamp in på målsnöret.

Att Thoren kunde komma tillbaka på detta sätt efter bottennappet mot City var närmast ett mirakel. Nu var det kämpaglöd, mod och intentioner. Och Örjan i båset…

Dalen fick ett par enkla mål, men det får ju ofta bra lag. Men dessa kan kvittas mot en hel räcka toppräddningar från Erik Ställs sida. Niklas Forslöf gjorde en mycket bättre match än senast. Kommer att bli en mycket nyttig center för Thoren framöver. Oscar Lundin fortsatt positiv. Har mycket utveckling i sig.

Dalen då? Ja, jag har nog inte simultankapacitet nog att gå in på nån närgången kritik där. Hörna hade väl inte en av sina bästa kvällar. Johan Sr Eriksson presenterade sig med ett snyggt mål. Kronberg ser väl ut att behöva ett gäng matcher till i benen för att komma igång. Saknar nog också lekkamraterna Samuelsson och Carlbom.

En som verkligen övertygar direkt i säsongstarten är Erik Ställ. I mina ögen matchens lirare- utan konkurrens !