Blogg på is…

Av , , Bli först att kommentera 1

Ser att det är ett visst intresse ändå för bloggen. Jag har nu sett Dalens och Thorens premiärmatcher. Måste säga att matcherna varit föga underhållande och föga inspirerande för att blogga kring. Ett försök skulle nog bli lika spännande som matcherna.
Är väl inne på femte säsongen med denna blogg men just nu tryter motivationen. Jag lägger nu bloggen på is ett tag. Vi får se om det hettar till nånstans som kan få isen att smälta och få det att rycka i pekfingrarna igen.
Vi ses..

Bli först att kommentera

Kanske en Community Shield ?

Av , , Bli först att kommentera 3

Jag har sagt det förr. Vilken funktion fyller DM i innebandy? Det skulle möjligen vara att lag från lägre divisioner får chansen att möta de bästa lagen i länet. Men är det roligt och lär man sig nåt av att tillbakapressat förlora med tvåsiffrigt?

Och matchen igår mellan Thoren och Dalen fortsatte i samma stil som åren innan. Final, given sådan mellan de två bästa lagen. DM-final igen som inledning av säsongen då lagen provar olika konstellationer osv. Jag tror inte att majoriteten ens tänkte på DM större delen av matchen..

Varför inte prova nåt nytt? Tänker på den engelska fotbollens Community Shield. En match mellan ligamästarna och cupmästarna som led i ett välgörehetsupplägg. Varför inte en välgörehetseftermiddag i Umeå Energi Arena med matchen som höjdpunkt. Publiken kan ge det dom vill till behjärtansvärda saker, köpa lotter, tippa färsta målskytt, slutresultat osv.

Matchen igår då? Ja, som sagt en trevande försäsongsmatch. Dalen något tyngre och vann rättvist. I Dalen gjorde backförvärvet Lucas Harnesk ett positivt intryck. Stjärnorna Kronberg och Svahn rätt anonyma som storstjärnor är när det inte gäller nåt.
I Thoren visade Wiktor Johannesson som vanligt upp en finurligt passningsspel och ett snärtigt handledsskott. Lägg märke till att han nästan alltid prickar målet när han skjuter. En viktig kvalitet. Adam Berglund rätt anonym, som han var i Dalen ifjol. Hoppas verkligen att han kan blomma ut och visa upp sin potential i vinter.

Bli först att kommentera

Urusel försäsong..

Av , , 1 kommentar 3

Det har börjat röra sig i besöksstatistiken så det är väl dags att ge ifrån sig ett livstecken.

Det pratas ju ofta om hur försäsongsträningen bedrivs hos olika lag. Man hör också ibland hur spelare gör nästan vad som helst för att komma undan så lätt som möjligt för den plågsamma men nödvändiga träningen. En bloggare behöver kanske inte överdriva träningen under sommaren men det är ju viktigt att hålla igång.
För min del så hade jag inte ens hunnit påbörja hårdträningen innan ett bakslag kom. En lätt hjärtinfarkt i midsommartid satte agendan. Det var ingen fara och jag mår hemskt bra och är laddad inför säsongen som står framför oss.

Men hittills har jag missat allting. Dels pga av andra uppgifter men också för att klubbarna, ex vis Dalen och Thoren inte lagt stor möda på att sprida informationen om sina träningsmatcher. Och missandet av matcher fortsätter. Nästa helg är vi i Malmö och besöker sonen Johan som börjat på Musikhögskolan i staden. Det blir alltså ingen Scandic Cup för mig. Måste säga att det svider ordentligt..

Hinner i alla fall göra säsongspremiär med det så kallade ”Slaget om Umeå”, DM–finalen på söndag mellan Dalen och Thoren. Sedan blir det ju fler matcher tack och lov. Brukar hinna med en 50-60 innan Vårdagjämningen så kvoten fylls säkert. Vi ses.

1 kommentar

God Natt Umeå !

Av , , Bli först att kommentera 4

Ok, vi har IKSU och Dalen Dam att glädjas åt men i övrigt är det nattsvart.

Var på väg ner från Hemavan igår och slapp lida på Dalens match mot Mullsjö. En match som av media att döma helt och hållet dominerades av bortalaget.
God Natt Dalen!

Just nu har Thoren avslutat sin match uppe i Piteå. förlust med 12-10 !
Jag varnade för matchen senast eftersom Wibax med näbbar och klor kämpar för nytt kontrakt. Och det visade sig befogat. Att Wibax ska kunna besegra Thoren någon gång då och då kan man väl förstå, men det ska inte ske på det här sättet! Thoren leder efter 12 minuter md 4-1. Släpper ett par men gör sedan 4 raka och leder med 8-3 efter 12 minuter i andra. I början på tredje står det 9-6 till Thoren. Då släpper man 4 raka och handlar i underläge med 10-9. Att lyfta Ställ leder till 2 snabba i baken och förlusten är ett faktum. Ett bottennapp som liknar haveri ! Leder man med tre och fyra mål mot ett bottenlag så ska det vara seger. Målsiffrorna känner man igen från serieinledningen. Man gör många mål men släpper in ännu fler…

Samtidigt så vinner Järfälla överlägset mot Haninge och TT slår ett kanske omotiverat Djurgården med 3-2.
I sista omgången Möter TT ett avslaget Balrog och Järfälla tar sig an ett dito Salem.
Thoren möter ännu ett vilt kämpande bottenlag, Sandviken på bortaplan. Tyvärr finns det bara ett att säga:
God Natt Thoren !

Bli först att kommentera

Kvaljakten gick i stå…

Av , , Bli först att kommentera 3

Thoren klämde till med ytterligare en seger igår. Vilken gång i ordningen kan man knappt hålla räkningen på. Man ångar bara på. Salem hamnade i brygga nästan direkt när det stod 3-0 på tavlan men de tilläts att snabbt komma igen till 3-3 innan periodpausen. Här såg man gammal synder hos Thoren att slappna av ledning. Salem visade också stor effektivitet med 3 mål på 6 skott.

Andra perioden liknade ställningskrig innan Thoren ryckte till 5-3 på drygt två minuter. Efter två mål en bit in på tredje perioden så var matchen över. Det kändes inte oroligt nån gång i matchen om man ska vara ärlig. Salem spelade rakt och enkelt med distinkta avslut. Märkligt att 90% av dom kom från ”högra tekningscirkeln” om man talar hockeyspråk. Om Thoren uppfatade det eller inte vet jag inte men om så hade det varit mycket enklare att försvara sig.

Vad betydde då segern? Jo, den var helt nödvändig för att hålla sig kvar i jakten på en kvalplats. Märkligt nog så förbättrades inte läget nånting efter som alla tre konkurrenterna också vann. Nu blir Thoren tvingade att vinna båda återstående matcherna mot två lag som kämpar för sin existens i serien. Och båda matcherna går på bortaplan. Inte alls enkelt. Å andra sidan så kan man säga att om man inte klarar det pressen så har man kanske ingenting att göra i ett kval.

Dalen kämpade till sig en poäng i Warberg efter underläge 0-3. Starkt. Nu får vi en avgörande ”kvalmatch” nästa helg då man möter Mullsjö hemma. Vinst ger slutspel.

Bli först att kommentera

Drömmar om slutpel och drömmar om kval…

Av , , Bli först att kommentera 6

Det mesta gick Umelagens väg i helgen. Thoren avfärdade, efter lite besvär, Haninge med 8-4 med Andreas Carlbom i huvudrollen. Nyttig spelare den där Carlbom.
I Dalen avgjorde Martin Tokos med sitt 7-6 mål några minuter före slutet.

Om vi fortsätter med mirakelstämpeln på Thoren så ser läget allt ljusare ut. Inte bara den egna vinsten var viktig i helgen. Motståndarna i serien fortsätter också att hjälpa till. Salem höll undan i den avbrutna matchen mot Djurgården senast. Sedan åker dom upp till Piteå och torskar mot bottenkämpande Wibax med 9-6. Täby räddar bara en pinne mot kvalklara Gävle på hemmaplan sedan Gävlelaget kvitterat 1,5 minuter före slutet och avgjort i sudden. City var också rätt nära att snuva TT på en eller annan poäng men förlorade med 9-8 på bortaplan. Ändå ett starkt resultat.

Det enda negativa för Thoren kan väl vara att Wibax genom segern klättrat upp över nedflyttningsstrecket och därmed har motivation att ge Thoren en riktig match i sista omgången på Norrmalmia. Men Thoren har ju läget att kunna avgöra helt på egen kraft med två avslutande segrar. Ser helt plötsligt oförskämt bra ut.

Såg Dalen-Storvreta. Det vill säga bara delvis. Vi hade middagsgäster hemma och efter en tidsmässigt seg tillställning var jag tvungen att lämna efter två perioder. Under den tiden uppträdde lagen litet stelt och tillknäppt. Nerverna fanns helt klart är. Genomgående tillät ett lågförsvarande Dalen Storvreta att äga mycket boll. Med sylvassa omställningar fick Storvreta dock stora problem.
Att Dalen vann denna viktiga slutspelsplatsmatch var helt OK. Men Storvreta kunde lika gärna ha vunnit. Chanser att avgöra fanns hos båda lagen.

Resultatet överraskade alltså inte. Det som däremot överraskar enormt denna säsong är hur Storvreta, med den trupp och de meriter de har, kanske är på väg att missa slutspel ! Ett helt obegripligt faktum ! Undrar vad som pågår i truppen? Vem kunde tro igår att Alexander Rudd tillhör den internationella toppen. Eller Mattias Samuelsson, eller Henrik Stenberg…
Jag avstår helst att kommentera Mika Kohonens insats och fysiska status närmare.

Bli först att kommentera

Två flugor i en smäll…

Av , , Bli först att kommentera 5

Nja, nu är det kräftgång igen om man ser över det hela. Visserligen vann Dalens damer borta mot Jönköping och Umeå City var än en gång nära poäng men..
Dalens Herrar blev utskåpade på hemma(borta) plan av Pixbo i Övik. Iksu hängde inte riktigt med mot serieledande Mora som sprang ifrån till 5-2.

Utropstecknet i helgen stavas Thoren. Igen är man beredd att säga. Segern mot kvalplatskonkurrenten Järfälla var kassaskåpssäker. Jag stod och snackade med en känd innebandyprofil under matchen. Vill inte avslöja hans namn men han är känd för att vara absolut bombsäker på matchklockan. Vi hade trevligt där så att koncentrationen på matchen blev väl lidande. Men helt säkert så såg jag ett helt överlägset Thoren i första perioden. 2-0 var i underkant. De återstående två perioderna uppvisade Thoren ett dösäkert försvarsspel och fick Järfälla ett läge så stod Ställ där. Har nog aldrig sett honom bättre än han är just nu.
Nyuppflyttade Niklas Fransson gjorde ett gott intryck. Han har mycket speed i kroppen och arbetar hårt.
Fanns det minus då?. Jo, nyförvärvet Max Wahlgren var mycket anonym i matchen och gick därifrån poänglös. Ovanligt för den mannen. Behöver nog fler matcher. Även giganten Calle Carlbom levererade under pari och det samma gäller för Fredrik Edholm. Ska man gnälla på nåt mer så får det bli en repris från förut. Skottförmågan kan höjas väsentligt på många händer. Thoren borde ha gjort åtminstone en 3-4 mål mer.

Förresten, det här med mål. Thoren har nu, i två toppmatcher, släppt in 2 mål. Ett snitt på 1 mål/match. Ett tag i höstas låg Thorensnittet på dryga 8 insläppta mål. En viss skillnad.

Två flugor i en smäll? Jo, vinst mot Järfälla och förlust för TT mot Täby gör att Thoren för första gången går upp på kvalplats. Närmast ett mirakel…

Bli först att kommentera

Stiltje på innebandyfronten..

Av , , Bli först att kommentera 5

Ja, det händer ju inte särskilt mycket just nu.
Ett resultat gladde dock Thoren igår. Wibax skrällde en aning genom att hemmaslå Täby med 6-3. Det innebär att det nu finns tre Stockholmslag att jaga om kvalplatserna. Det ljusnar mer och mer…

Bli först att kommentera

Optimismen som kom av sig…

Av , , Bli först att kommentera 5

För några inlägg sedan hyllade jag Umeinnebandyns framfart i seriespelet. Lagen tog seger efter seger. Nu verkar det som om det kommit av sig igen.
Pixbo-Iksu 5-2
Dalen damer – Djurgården 2-7
AIK – Dalen herrar 8-3

Men ett lag håller i segertrenden. Thoren bortaslog serieledarna Gävle med 3-0. Oerhört starkt och den hägrande kvalplatsen känns komma allt närmare. Erik Ställ rapporteras varit rena väggen och det bådar ju gott för slutspurten. En annan nyckelspelare, Fredrik Edholm, stod för 2 mål och 3 poäng.

Nu rapporteras det att Thoren knutit till sig ett oväntat nyförvärv. Max Wahlgren var namnet. En välkänd profil för Umefansen som spelat både för RIG och Dalen. Han har dessutom tillbringat mer eller mindre tid i flera andra klubbar. Hur som helst en sniper av rang och”på äldre dar” också en assistproducent. Sportchefen Peter Sjöström kallar honom bl a för en obekväm spelare. Han menar förstås då för motståndarna. Nu är det väl upp till tränarna att se till att han inte också blir obekväm för de egna spelarna. Ingen enkel kille vad man sett och hört. Men nu gäller det ju bara fem matcher…

Det ser ju nu helt plötsligt ljust ut för Thoren. 3 poäng upp till kvalstrecket med 5 omgångar kvar. Tittat man på spelschemat så har Thoren ett relativt enkelt sådant framöver. Tuffast har nog TT det med bortamatcher mot såväl Gävle som Djurgården. Å andra sidan är väl de båda topplagen klara för kval vid den tiden och då inte behöver förta sig. En spännande upplösning väntar i Allsvenskan Norra.

Bli först att kommentera

Bottennapp och knappa marginaler…

Av , , Bli först att kommentera 3

På söndag eftermiddag stod det och vägde. Dalen-Höllviken eller Prix dÁmerique på TV. Eftersom jag anade att Dalen skulle städa av bottenlaget från Skåne så föll valet på TV:n. Följde Dalenmatchen via appen och efter 3-0 elva minuter in i matchen så var jag väldigt nöjd med mitt val. Dalen skulle bara köra över motståndarna i en match helt utan spänning. Vid nästa koll en bit in på andra så stod det helt plötsligt 3-3- Man kanske missat nåt i alla fall? Men efter att ha följt slutet på matchen var man väldigt nöjd med att slippa se eländet. 4-9 mot bottenlaget hemma, blää.

Matchen visade sig också vara ett bottennapp på annat sätt också genom att både Växjö och Mullsjö vann och att Dalen därmed sjönk ner under slutspelsstrecket. Nu får vi hoppas att ett stukat Dalen tar sig samman när bottenlag #2 Mora kommer på besök på onsdag. Torsk där vore nästan förödande.

Thoren släppte in kvitteringen mot Täby 16 sekunder kvar. Små marginaler där men man vann sedan i sudden. 3 poäng kunde blivit 1 men blev 2. Thoren hade dessutom flyt med några av dom andra matcherna på sistone. Järfälla torskade i sista minuterna mot Djurgården. I matchen innan slog dom TT med uddamålet. Salem har två förluster på raken. Det gynnar absolut Thoren att Stockholmsderbyna duggar tätt framöver. Ju mer poängen sprids desto närmare slutspel kommer Thoren. Men dom måste ändå prestera själva också. Tufft framöver med Gävle borta och Järfälla hemma.

Bli först att kommentera