Mental kollaps Thoren…

Först så måste jag meddela att jag missade den gastkramande upplösningen av matchen. Jag lämnade vid 5-7. Inte av besvikelse utan för att jag skulle hämta frun på flyget. Fantastiskt att Thoren kunde vända till suddenseger den sista minuten.

Men där upphör superlativerna. Jag minns inte när Thoren presterade en så dålig match som dom gjorde idag. Jag tyckte att det märktes redan i inledningen hur det skule gå. Åka omkring på en skridsko, slarva med uppspel, skicka dåliga pass, stå stilla som bollförare. På bänken smålogs det de första tio minuterna och spelarna verkade bänkade runt ett kaffebord på NK. Men den första perioden kan också sammanfattas i några få ord :Totalt värdelöst !

 

Hade jag då inte, både på bloggen och i programbladet varnat för det här. Underskattning och dålig tändning. "City körde ju över dom totalt. Det här är bara en liten uppvärvning inför derbyt, det här ordnar sig, det blir väl nån annan som avgör…"

 

Jag tror säkert att tränarna peppat ordentligt inför matchen. Just för att undvika den här matchbilden. Men förgäves.. När det började gå upp för ett antal spelare att man måste ta i så spred sig nervositeten hos många. Emil Johansson såg allt som oftast ut att ha en dammvippa i handen när han skulle slå en passning. Gummiarmar på Mikael Eriksson och Jocke Lundberg. När det inte gick med enkla passningar så slog man svåra…

 

Den som långa stunder höll Thoren kvar i matchen var debuterande Emanuel Hägglund i målet. Trots några tveksamma ingripanden i tredje perioden så var han lagets bäste denna afton. Plus också för slitvargen Jesper Berglund. Det var inte mer än rättvist att han fick avgöra.

 

Planens bäste spelare var helt klart nr 71 i Uppsala Nicklas Paulsson som med aggressivt spel, tyngd och bra speluppfattning allt som ofta kunde utnyttja det tveksamma och taffliga spel som Thoren bjöd på. Och bjöd gjorde dom sannerligen…

 Lite osmak för Uppsala. Det var inte långt ifrån en riktig skalp. Dessutom missade dom att se Sirius välkomna dom med vågen vid hemkomsten..

I nästa omgång vill vi se en helt annan inställning. Annars är det risk att det blir 16 – 4, .till City.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.