Varför göra det dyrare att anställa ungdomar?

Besöksmålet Ostens Lager i Ånäset har varit öppet varje dag i sommar under 7 veckor. Vi har haft fantastiskt duktiga ungdomar anställda som tagit ansvar för både guidning, caféverksamhet och ostförsäljning och väldigt många av de ca 2700 besökarna har utryckt att de varit mycket nöjda med besöket. Det har också varit en kick att se ungdomarna växa med sina uppgifter och utvecklas under dessa sommarveckor under åren vi drivit Ostens Lager och hur de sedan gått vidare till både utbildning och fasta jobb.

Det som nu känns lite oroande är de rödgrönas förslag, med socialdemokraterna i spetsen, att göra det dyrare att anställa ungdomar och att mer än fördubbla restaurangmomsen. För verksamheten kring besöksmålet Ostens Lager skulle dessa förslag innebära en kostnadsökning med ca 25 000 kronor.

Eftersom vi vet att föregående års resultat uppvisade ett överskott kring 19 000 kronor så är sannolikheten stor att vi inte längre framöver kommer att uppvisa någon vinst.

Nu vet vi att det finns politiska partier bland de rödgröna som inte vill att företag ska göra vinst, men för den ekonomiska förening som haft ansvaret kring besöksmålet Ostens Lager så känns det inte bra.

Lars Bäckström

P.s  Ostens Lager i Ånäset har under hösten öppet första fredagen i varje månad kl. 13 – 17 samt öppet för större grupper efter överenskommelse tfn 0934-142 96

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.