Gårdsråd på Ungdomsgårdarna – Javisst!!

Demokrati är viktigt och jag blev verkligen glad när jag för en dryg vecka sedan fick ett protokoll från en fritidsledarträff.  Beträffande utvecklingsmöjligheter kring ungdomsgårdarna så var man tydligen enligt protokollet överens om vikten att få ungdomarna mer engagerade i planeringen av aktiviteterna på gårdarna.

Utifrån detta så föreslogs att gårdsråd återigen borde startas upp på samtliga ungdomsgårdar för att ungdomarna skulle känna en större delaktighet och lära sig de demokratiska processerna.

Jag finner det dock lite märkligt att frågan om Gårdsråd inte kommit längre eftersom jag vid ett möte  i kommunens Tillväxtutskott tog upp frågan om att Gårdsråden vid ungdomsgårdarna avvecklats. Det uppdrogs då för två år sedan till berörd tjänsteman att undersöka frågan om att åter få igång fungerande Gårdsråd.

Det är bra att kommunens fritidsledare nu själva tagit tag i frågan och från min och centerpartiets sida så säger jag att här ser vi bara möjligheter kring de frågor som fritidsledarna har kring uppdrag, ramar och ekonomi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.