Livsfarliga bultar!

Blir minst sagt upprörd när jag ser hur bilderna i Västerbottens kuriren över uppstickande skruvar i vägbanan. Det är ju inte klokt att man lämnat bultar uppstickande i vägbanan utan någon markering. Så får det inte gå till. Jag vet att kommunen påpekat detta till clear channel som ansvarar för busskurerna i torsdags och ändå fortsätter de se ut så här. Detta är oacceptabelt och redovisning måste ske över hur man skött detta. Vi kan inte ha företag som skapar livsfarliga trafikfaror i Umeås miljö och beter sig så här.

Ser också att debatten om kameraövervakningen tagit fart igen. VK har dock inte kontaktat mig som gruppledare för största parti i tekniska nämnden. Telefonen har varit på såväl igår som idag. Det blir lite märkligt när man inte får delta i diskussionen. Jag är inte förvånad, det är inte första gången detta händer. Kan ju vara bra för de som läser artiklar att veta att det är anledningen varför jag inte uttalat mig.

Det är viktigt att veta att kameraövervakningen i tunneln enbart skulle vara till för att skydda konstverket och inte mot övriga händelser. De rapporter vi fått är också att skadegörelsen i tunneln varit betydligt mindre än befarat som var orsaken till att kameraövervakning var aktuellt.

Vi har sedan tidigare ett beslut i kommunfullmäktige att inte övervaka de enligt statistiken mest brottsdrabbade platserna i Umeå då resultaten av kameraövervakning inte är entydiga.

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordförande tekniska nämnden

Arkiv
RSS Nytt från vk.se