Maria Lindvall (L) socialliberal politiker

Spyker Cars + SAAB = SAAB Spykers Automobiles

Hostar, kraxar och känner mig väldigt låg även idag. Trodde jag var klar med förkylningar för denna vinter men icke. Får iaf möjlighet att glädjas för alla SAAB-anställdas räkning. Grattis!

——————————-

Spyker är en stabil, kompetent och framgångsrik biltillverkare som har en genomtänkt och bra affärsidé för SAAB:s räkning.
 
Principen har enligt Alliansen hela tiden varit att om det finns privata ägare som med eget kapital och en realistisk affärsidé vill ta över, då kan staten vara med och garantera lån. Nu blev det så.
 
Staten ska inte äga bilföretag som i grunden inte bär sig. Om Mona Sahlin hade styrt Sverige, hade staten tagit över Saab. Det hade kostat samhället och medborgare massor av resurser att driva ett bolag vidare med skattepengar och samtidigt skapa osunda konkurrensfördelar gentemot andra inhemska företag och utländska bolag.
 
Det var varken ett seriöst förslag eller ett rättvist sådant och därför i grunden bara ett populistiskt uttalande som gjordes för att vinna sympatier bland väljare. Har Sahlin nu för avsikt att föra förslaget vidare som ett seriöst socialdemokratiskt förslag, att förstatliga svenska bolag?
 
Alliansregeringen har däremot hanterat Saab med en opopulistisk och konsekvent hållning. Alliansregeringen har inte vikit en tum och har under stormen som varat strävat framåt med medborgarnas gemensamma bästa för ögonen. Ingen kan anklaga Maud Olofsson för att ha försökt fiska röster genom att göra yviga och ogrundade uttalanden.
 
Det inträffade återspeglar styrkan, kompetensen och den öppna demokratiska hållning med vilken Alliansregeringen styr Sverige.
Och drömmen om en ny "grön", miljövänlig SAAB kan nu bli verklighet.

5 kommentarer

  1. fundersamt

    ….Spyker = stabilt, kompetent?
    Menar du på allvar att ett bolag som tillverkar 50 (läs rätt: femtio stuecken) bilar/år och gör flera hundra miljoner FÖRLUST är stabilt och kompetent? Jösses, vilken liberal verklighet är detta?

  2. Maria Lindvall

    Svar till fundersamt (2010-01-27 15:36)
    Är det vad du anser om Rikkgälden och deras analys och bedömning utifrån strikt affärsmässiga grunder av denna affär också?

    Jag vet att detta är ett bra förslag som ha alla chanser att lyckas.

  3. Pelle

    ”Spyker är en stabil, kompetent och framgångsrik biltillverkare som har en genomtänkt och bra affärsidé för SAAB:s räkning.”

    ”Det inträffade återspeglar styrkan, kompetensen och den öppna demokratiska hållning med vilken Alliansregeringen styr Sverige.”

    Maria, med dessa två citat från din blogg undrar jag hur sjuk du är eller varit?

    Spyker har aldrig tjänat pengar!

    Alliansen – högerregeringen styr Sverige enbart för att gynna sina kärnväljare – de som redan hade det bra och nu fått det bättre!

    Gå till doktorn och försök få hjälp!

  4. Lisbet Olofsson

    Staten ska inte äga biltillverkning – varken Saab eller Volvo. Det är ett hån mot småföretagare som det går dåligt för och inte får samma uppbackning och hjälp som dessa två bilföretag. Säljs det inga bilar så går man i konkurs, säljs det inga skor går skoaffärer i konkurs, säljs inga diamanter går diamanttillverkare (industridiamanter) i KK. Enkel matematik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.