När naturen på naturbruksdag

Jag besöker naturbruksdagen på Forslunda naturbruksgymnasium varje år och tycker alltid det är lika kul! I år tog jag t o m ledigt från jobbet för att inhandlade lite närproducerade och kravmärkta grönsaker och kika på alla fina djur. Det slutade med att min förkylning blev riktigt försämrad men det var värt med tanke på vilken trevlig dag med vackert väder vi hade!

Hett tips är att besöka Forslundas gårdsbutik på fredagar året runt. De säljer bröd, grönsaker, marmelader, ägg mm och du får garanterat veta livmedlets ursprung.

Jag hade det bra på min stubbe i solen

Grisen hade det bra i sin stora inhägnad

Hönorna hade det bra i sin bur full av olika fruktträd

Ceasar hade det bra så fort han fick bada

Lovis hade det bra på agilitybanan

Nadia hade det bra med sin chokladmjölk från Norrmejerier

Det var stor åtgång på de kravmärkta närproducerade morötterna!

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Karin

    Fin ekologisk stämning i bloggen:) Men grisarna har det inte riktigt sådär annars på Forslunda. Alls. Dom föds, önskar att dom inte gjorde det, dör.

    MVH/ Karin J

  2. Anna Vrede

    Karin: Tack, jag hoppas kunna förmedla att ekologiskt är något bortom lyxkonsumtionen som många andra bloggar om. Hur som helst så har jag pluggat på forslunda så jag vet precis hur grisarna har det. Lika bra/dåligt som på de flesta andra ställen; sterilisering utan bedövning, stressiga miljöer mm. Men det är minigrisar på bilden och de lever ett helt annat liv… Riktigt bortskämda är de!:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.