Asiatiska surdegswraps

Namnet på denna rätt är nog ett work in progress haha. Men gott vart de!

Surdegspannkakor var verkligen en höjdare. Surdegen gav mer smak och gjorde definitvit pannkakorna mer mättande. Provade också en pannkaka med rårörda hallon vilket blev en jättegod efterrätt.

Fyllningen går att göra på många olika sätt. T ex kan du använda salladslök istället för purjo, tillsätta några droppar sesamolja för en "asiatisk" smak och använda shiitakesvamp istället för champinjoner etc men jag följde principen tager vad man haver. Så här gjorde jag:

Asiatiska surdegswraps

1 dl surdeg

4 ägg

7 dl mjölk

4 dl dinkelmjöl

1 tsk salt


1 pkt naturell tofu (typ kung markatta eller alpro)

1 dm strimlad purjolök

rapsolja

5 st champinjoner

1 burk böngroddar (3 dl)

1 tsk sambal oelek

2 cm riven färsk ingefära

salt

1. Blanda surdeg,ägg och hälften av mjölken. Vispa ner mjölet och saltet och tillsist resten av mjölken. Låt stå ca 30 min.

2. Tärna tofun och stek tillsammans med den strimlade purjolöken i rapsolja på hög värme så att tofun får färg.

3. Strimla champinjonerna och släng ner i stekpannan. Tillsätt böngroddar, sambal oelek och ingefära efter ca 3 min. Smaka av med salt.

4. Stek tunna pannkakor av smeten och fyll dem med tofublandningen. Servera ev med soja.





 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.