Ut och plocka nässlorna!

Svampkorgen fylldes med spröda nässlor tidigare i veckan.

Efter noggrann sköljning så förvällde jag dem i saltat vatten.

Dagen efter så blev det uppstekt pannkaka med kikärtor och morotssallad med äpple och apelsin.

Dags att ta till vara på de näringsspäckade små nässelskotten. De är bland annat järn- och C-vitaminrika. De tidigaste innehåller mest näring och "bränns" lite mindre. Men veckans tips är att du tar med dig ett par tjocka vantar till skörden!

Vars hittar man brännässlor? Ja helt enkelt där du bor! Där människan håller till trivs också brännässlorna. Snacka om klimatsmart att ta reda på det andra kallar ogräs. Sedan är det ju att rekommendera att skölja dem grundligt och koka dem några minuter extra.

Efter att du förvällt bladen är det bara att hacka och slänga in i frysen om du inte vill göra en nässelsoppa, paj eller pannkaka på studs.

Nässelpannkaka, 4 port

9 dl soja- eller havredryck

3 ägg

2 dl fiberhavregryn

2 dl vetemjöl alt fullkornsvetemjöl

1 msk salt

ca 3-5 dl förvällda och hackade nässlor

1. Vispa soja eller havredryck med äggen.

2. Tillsätt havregryn och mjöl och vispa tills klumpfritt.

3. Blanda ner salt och nässlor.

4. Stek i rapsolja till pannkakor eller plättar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.