Första tofsvipan sedd i måndags!

 Nu är det vår-hänryckningens och parkblottarnas tid! Min hund blir alldeles knäpp när hon ser grannarna skotta snö och sopa garageinfarten ren, hon vill vara med och gräva rännilar för vårvattnet. Folket i Västerbotten ställer motvilligt iväg skotern om de inte ska iväg till fjällen i påsk. 

K-Rautas tidning kommer proppad med käck inspiration. Vad ska vi göra i år,då? Jag tippar att det blir stenläggning av gården, nu när alla har sin badtunna och sitt uterum och sin altan, och sin nydesignade trädgård. Blir det porfyr från bergslagen på trädgårdsgången?

Jag tycker Västerbotten blir totalt vilt i maj. Allt ska hinnas med och dessutom vårstädning och undanplock av vintergrejer- och så alla dessa skolavslutningar och studiecirkelavslutningar!

Många ägnar sig åt att sätta frö eller köpa plantor och sätta ut (förmodligen är Mårbackapelargonen ute i år, och de måste få tag i årets trendiga pelargon) och så denna eviga Bror Duktigtävling.

En har övervintrat 25 st vindruvsrankor, en har jordgubbssmultron, en har Årets Pelargon fulla stenpartiet, en har täckodling med nåt nytt fiffigt material. Inte nog med det- alla kompisar måste genast berätta att de har Nästa års Årets Pelargon, ett ännu större jordgubbsland med en helt ny fiberduk av ätbar majsstärkelse, eller redan har ätit potatis i flera veckor…

När alla nu också har en jättefin 21- vxl cykel att ta sig 1,5 km till affären med, en åkgräsklippare, vanlig gågräsklippare, häckklippare, trimmer, stenskärare, klimatkontroll i växthuset och infravärme i uterummet så tippar jag att i år kommer alla att köpa sig en egen minigrävare.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.