Jag föddes i Srilanka och bodde där i 18 år med min familj !

Den 02 februari 1988 föddes jag i Srilanka. Nu bor jag här i Sverige och min familj bor fortforande i Srilanka. Min pappa och mamma föddes 1958. Pappa jobbar på mataffär och mamma är hemma fru. Jag har en syster,     hon bor med mina föräldrar. Hon föddes 1994,när jag var sex år gammal. När jag var fyra år gick jag till förskolan. Först grät jag, därför att det var svårt. Vi har 247 bokstäver men efter ett tag lärde jag mig alla bokstäver. När jag var sex år gick jag till skolan. Från 1994- 1999 studerade jag på Allarai GTMS och jag fick bra betyg. År 2000,bytte jag till den nationella skolan Chavakachcheri Hindu College.                                         

Jag tror,det var i maj 2000,när kriget började i Srilanka som vi flyttade till annan stad. Ungefär två år bodde vi där. År 2002 var de fred i Srilanka, då flyttade vi tillbaka, vi hade egen villa och bodde där. Det var skönt att flytta tillbaka eftersom jag saknade mina klasskamrater från Chavakachcheri. Jag gick till skolan igen, där träffade jag mina klasskamrater, jag var 14 år och jätte glad. När jag var 16 år, avslutade jag grundskolan, där läste jag tio ämnen och jag fick bra betyg. Jag hade många släktingar och kusiner, de bodde bredvid mig. Då brukade jag gå till dem och de kom också till mig.                                                                                                                          2005, gick jag till gymnasiet, då läste jag tamilska, historia, religion och engelska, men jag kan inte prata bra engelska. Från kl08.00 till 14.00 var jag i skolan. Min syster studerade också på samma skola,vi cyklade tillsammans till skolan på min cykel. Efter skolan brukade jag och mina kompisar spela Cricket eller vollyboll, det var kul. Jag gick ett år på gymnasiet men hann inte avsluta gymnasiet.                                           År 2006,började kriget i Srilanka igen. Singalesarmen arresterade unga tamil pojkar och kvinnor som hjälpte tamil armén, de slog eller sköt dem. Det var farligt, och därför åkte jag till Colombo i Srilankas huvudstad i maj 2006. Min mamma följde med mig. Först saknade jag min pappa och syster och jag var ledsen. En vecka bodde jag min mamma i Colombo,armén visste inte att jag var i Colombo.                                           Den 16 maj 2006 fick jag ett pass och visum till Indonesien. Ungefär kl 01.00 åkte jag och min mamma till flygplatsen, det var natt, mamma var ledsen och grät. Jag sa till henne att om jag skulle bo i Srilanka kanske armen skulle döda mig. Därefter  var det lättare att flyga till Indonesien, men jag var också ledsen. När klockan var 01.30 startade flygplanet mamma grät igen men jag försökte att inte gråta. Jag visste att jag kommer att sakna mamma och familjen. Jag tänker att jag har otur. När jag tänker på min familj blir jag ledsen. Jag kom fram till Indonesien den 17 maj 2006.

10 kommentarer

  1. Kinna Persson

    Vad intressant att läsa din fina blogg! Roligt att få ta del av dina privata bilder. Fortsätt blogga!

  2. Kerstin Rådahl

    Hej Kesavaraj. Vad bra du skriver i din blogg. Jätteroligt att läsa och vilka fina bilder. Hoppas att vi får fortsätta följa din vardag i Sorsele. Det är även roligt att träffa dig på konsum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.