Tre år bodde jag Indonesien och ett år var jag i fängelse ! Del fyra

Jag och tre kompisar, Kandeepan, Nanthu och Kajan lagade mat tillsammans och varje månad fick vi pengar 400 kr från IOM till mat och kläder. Jag tyckte, det var mycket pengar för mat och kläder var billigt i Indonesien.

Jag sparade pengar. Efter det köpte jag en cykel. Sen började jag träna på gym. Jag cyklade till gymet och mina kompisar följde också med mig dit. Mina kompisar och jag åkte på utflykt en gång i månaden. Vi simmade, åkte båt, och drack gott öl och så tog vi med oss mat och åt tillsammans. Det var jätte spännande.

Det var juni 2007,Unhcr accepterade sex personer som var flyktingar. Jag fick ett papper som funkade i sex månader. Sen ansökte jag på nytt. Efter för sex månader Unhcr accepterade många personer, så de accepterade också mig. Jag var mycket glad för   det !!!!

Det fanns en strand bredvid våras hotell. Dit kom många turister från olika länder. Vi kunde träffa dem. Det var trevligt. Unhcr ansökte min fil till Sverige. Det var 2008 och Sveriges immigrationsverk  accepterade mig och mina kompisar i kotober 2008. Mina kompisar heter Kandee ,Nanthu och Kumar och vi var jätte glada !!!! Vi firade innan vi flög till Sverige. Vi lagade olika sorters mat och drack öl med våra kompisar. Vi längtade efter att få flyga till Sverige. IOM hjälpte oss med flygbiljetter och kläder.

Jag skriver mer senare………….!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.