Räddningen

Så va man på kalas i helgen, drack rödvin, hade vita kläder… HADE… men innan kvällen var slut så fanns det röda fläckar både på tunikan och byxorna. Alltså nån måste ha knuffat till mig kan ju inte finnas nån annan förklaring. Har ju hört talas om att man ska salta på fläcken men inte fanns det nåt saltkar där jag var… *hihihi* bara salta karlar… har också hört eller läst att om fläcken torkat så ska man blöta upp den och kan därefter he salt däruppå. Sagt och gjort – men inte försvann den inte. Hmmm, färga kläderna?? Nää alldeles för mycket jobb ( ialla fall så där dan efter kalaset). Men så kom jag på jag har ju köpt en gall-tvål. Det var bara att gnugga på tvål på fläckarna och sen gnugga in tvålen ordentligt i tyget, tvätta i maskin och se på bara den – det funka, ganska bra i alla fall. Alla fläckarna på tunikan hade försvunnit men de som var på mina byxor syns lite lite lite fortfarande, så inför nästa gång jag ska tvätta vit tvätt så ska dessa byxor behandlas igen med den eminenta tvålen så försvinner nog det sista också.

Ha det så skööönt i sommarvärmen !! 🙂

2 kommentarer

  1. Ka

    Ett annat recept; ta en skål, eller nåt annat djupt kärl, lägg plagget över, häll kokande vatten över fläcken (det ska inte ligga i blöt). Ka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.