Veckoblogg för V 23

V 23.
Har varit en ganska behaglig vecka. Tog ut några dagars semester och kunde vara lite slö och slapp. Och så har vi haft trevligt besök i Agnäs, barnbarn och sonhustru. Det var jättekul att de kom och låg över. Vi fick förmånen att ta hand om dem lite grann. Och så fick jag vara farmor och pyssla om lilltjejen. Linn fick styra barnvagnen och jag har aldrig sett henna så stolt och glad. Att få gå ut med lilla kusin det var något speciellt för henne, hon är ju äntligen storkusin nu.
Potatisen kom ner i jorden äntligen, men oj vad torrt det är. Det behövs regn, men som tur är så har vi ju pumpen, så vi kan vattna potatislandet. Jag har slängt mera blommor, hade några änglatrumpeter som överlevt men hade bara en stam som var grön. Det var inte så kul att se dem och att sätta om dem i ny jord och försöka få dem att se normala ut, kändes meningslöst. Bättre att satsa på de nya som är på gång. Har planterat ut en hel del blommor i urnor och krukor, men det finns kvar en del i växthuset som inte är klara ännu. Och nu blommar liljekonvaljerna för fullt och syrenerna har börjat blomma också och så såg jag en annan blomma som brukar blomma till midsommar, blomma redan nu.
Blev ingen motion förrän på onsdag kväll. Då jag for hemifrån och efter älvstigen och så kom jag upp i byn och ner till Risbacken och Ogerna hem. Det var betydligt svalare efter älven men en hel del mygg. Tur det finns myggmedel att smörja in sig med. Det gick ganska tungt och just nu känns det som om jag bara vill sluta med all motion. Men jag vet också att om jag gör det så kommer alla kläder vara för små inom några månader. Och det vill jag absolut inte. Men det blir ingen träning med tidtagning så länge som det känns så här i alla fall. Sen blev det lite motion, fredag då sprang jag hemifrån och till ’Heja’ och terrängbanan. Där fick Kjell hämta upp mig och idag söndag blir det vårlunken. Så det blev i alla fall tre gånger jag varit ute och rört på benen.
Torsdag fick jag äntligen virusprogrammet till datorn, har varit utan i en vecka. Men datorn blev hur seg som helst, så det var tydligen för stort program för min hårddisk. Det är ett straff att behöva sitta och vänta på att man skall få upp det man skall se eller arbeta med. Skulle nog vara dags med en ny dator, men det är inte jag som bestämmer sådant. Är ju en arbetsdator jag har, men jag får kanske be om en ny efter semestern, för som det är nu går ju inte att ha. Och att vara utan virusprogram vågar man inte.
Lördag kom sonhustru med sin mamma, var trevligt att få träffa sonens svärmor. Vi har aldrig setts eller pratats vid förut. Är ju 100 mil mellan oss, så det blir nog inte så många träffar. Var i alla fall jättekul att få träffa henne.
Nu är det fotboll på tv, men det gör inte mig något. Kjell får gärna se på det, för jag har ju tyg och symaskin, man kan göra mycket roligt då. Och vill jag se på tv. så går jag väl på övervåningen och ser. Men nu när det är ljust och sommar, så blir det inte mycket tv. Det är liksom inte så kul att sitta framför den på kvällarna.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.