Veckoblogg för v27


Och så är det juli, semestermånaden börjar. Måndag hjälpte jag Ulrika att ställa upp till hennes Gårdsloppis, men det hanns inte klart. Så hon öppnade inte förrän den 2:e. Jag har städat ut skåpen hos svärfars och burit ut även från deras bohag. Man kan inte spara allt, egentligen skulle man bära ut allt porslin därifrån. Men vi får se hur vi gör, kanske vi bär ut allt från deras skåp. Ungdomen som växer upp nu, vill knappast ha något därifrån, de är inte sentimentala och det är nog ingen av oss andra heller. Det står bara och tar onödig plats, man kan ha annat i skåpen istället som man använder.
Blev ett akutbesök hos tandläkaren för Kjell på torsdag morgon, tur han fick komma innan semestern. Då jag jobbat klart så åkte vi till Nordmaling och kollade på sängbottnar, vi behöver nya till våra sängar. De vi har nu är helt färdiga. Men för att kunna ha resårbottnar måste det ändras lite i sängramen. Vi får kolla upp om det går innan vi köper resår. Torsdag var en högsommardag även fredag var en jättefin sommardag. Jag passade på att gräva ner de sommardaliorna jag hade kvar, de fick komma i rabatten.
Fredag så kom "lilldrängen" till oss med bussen, han är visserligen inte liten längre. Men i mina ögon är han alltid "lilldrängen". Han var här under helgen, kul att han kom och man fick rå om honom lite själv. Det är roligt då barnbarnen kommer och är här några dagar.
Sommardagarna i Bjurholm under helgen. Kjell, jag, Marcus och Mia for dit på lördag. Och jag blev förvånad över hur mycket knallare det var i år. Det var även mycket att välja på, jättekul att det inte blev sämre än förra året. Mycket folk var det också. Då vi var och skulle lägga in dockan jag köpte i bilen, så fick vi en glad överraskning. Sonhustru och lilla Lovisa kom, vi visste inget. Blev jätteglad att de kom och var med oss några timmar. Tyvärr kunde inte Lina följa med oss hem, för hon skulle tillbaka till hästarna. Det var bra marknadsväder på lördagen. Fick present av Marcus och det värmde i farmors hjärta. Jag fick en typ att plåtbörs för kontokort med Elvis motiv. Det kommer jag vara rädd om och använda varje dag.
På kvällen fick Marcus följa med Mia till Bjurholm, så han fick vara bland ungdomen. Linn hon sov över hos oss för att mamma skulle få fara ut. Men det finns ju ingen riktig dans längre, så det var inte så roligt för dem som gillar att dansa. Synd att det har försvunnit. Nu är det bara öltält som gäller och då är det inte lönt med att ordna dans. För de som sitter där lär inte kunna dansa.
Söndag for vi upp sedan vi ätit lunch men det var lite folk. Var nog många som var hemma och hade ont i huvudet efter lördagen. Jag köpte mig två dockor till, så denna helg har det tillkommit 3 porslinsdockor till min samling. Och nu är det bara en vecka kvar innan semstern börjar för oss. Hoppas den veckan går fort, just nu längtar jag efter semestern.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.