Veckoblogg för v 28

AnnetteMåndagen började med att Anna upptäckte att någon stulit Loppis skylten i trä som fanns vid stora vägen. Och eftersom den låg i gräset så syntes den inte så bra. Så den som tog den visste om skylten. Tycker det är dåligt att sno och sabba för varandra. Men någon kanske har sett vem som gick iväg med den. För den gick inte att gömma under någon jacka. Nu fick vi göra en ny skylt, men inte av trä denna gång. Men jag hoppas att den som är skyldig gör en ny och sätter upp på samma ställe.
Tisdag for jag till Nordmaling igen för att beställa sängarna. Gick inte göra som vi hade tänkt först, vi har ett hemmabygge. Så det blir lite annorlunda än då man köper sängen på en affär, den var byggd för skumgummimadrass. Men nu får jag behålla huvudgaveln och det är jag glad över, tack vare att grannen hjälper oss. Var bra vi slapp dra ner sängen från övervåningen, den är för stor för vårt sovrum. Man måste ju ha lite mera än bara en säng där.
Marcus kom tillbaka på tisdag kväll och var här till torsdag. Roligt att han kom tillbaka till oss. Är alltid kul då ’lilldrängen’ kommer på besök.
Onsdag kväll så fick jag äntligen min risselsläde, bytte en mot ett skåp. Så nu har min dröm gått i uppfyllelse. Nu skall jag olja in den och så skall den ställas på rätt plats, sen blir den nog målad nästa år. Men jag hinner nog inte få dit några blommor i sommar, vi får se om jag hittar några som jag ev. kan ställa dit redan i år.
Torsdag blev det en snabbresa till Umeå på eftermiddagen. Busstrejken hade brutit ut, så det gick dåligt med bussar. Så jag skjutsade hem Marcus och det blev tyst och tomt efter honom. Hoppas han kommer komma flera gånger innan sommarlovet är slut. Och Linn kom in med en tand hon tappat. Det blev att stoppa tanden i vatten och se om tandfén kom under natten, det gjorde den. Och det låg några slantar i botten på muggen. Tandfén brukar alltid hålla till här inne, det har varit så med alla barnbarnen att de kommit med tänderna de tappat. För att lägga den i vatten och se om det blir några småslantar i glaset eller muggen.
Fredag då började jag min semester. Så jag tog jag tjejerna med mig och for till Vännäs på marknaden. Mycket knallar och mycket folk och bra marknadsväder. Är bra knallar där tycker jag och jag tror det är mera lönsamt för dem att stå där. Verkar som om folk handlar mera i Vännäs på marknaden än vad folket gör i Bjurholm. Och Kjell gjorde sin sista dag före semestern, så nu är även han ledig några veckor. Men han har röjningsjobb att göra den tiden han är ledig. Så han får nog inte så många dagar ledigt ändå. Men jag kommer i alla fall att få 4 veckors ledigt, skall bara slappa och ta det lugnt hela semestern. Vi far inte ner över i sommar, väntar till nästa år. Då Kjell är pensionär, då kan man stanna så länge man vill och orkar. Då behöver man inte tänka på att man har jobb hemma som väntar.
Lördag så kom Lovisa, hon fick vara hos oss över helgen. Och blev hämtad nu i kväll. Kul att få rå om den lilla tjejen, hon är då så snäll. Men jag har aldrig träffat på någon som är så glupsk då hon skall han flaskan. Det är nästan otäckt hur snabbt hon äter. Hoppas det blir flera gånger vi får chansen att vara barnvakt.
Och till veckan kommer det fina juli vädret som jag sagt till Ulrika hela sommaren. Någon gång skall det väl komma, eller skall jag få fel i alla fall. Jag tror jag kommer få fel, men det kan jag inte erkänna.
www.rallyfarmor.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.